GODE BUSSER: Magnus Carlsen er naturlig nok midtpunktet når milliardærene i Silicon Valley skal snakke sjakk. Og til høyre for ham sitter en av de aller mest kjente, Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Foto:Privat,

Her møter Magnus Carlsen sin venn Facebook-gründeren

Nå sender han pappa til Sotsji for å sjekke forholdene

Det som kunne krype og gå av topper i Silicon Valley dukket opp da Magnus Carlsen kom på besøk.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Verdensmesteren møtte nok en gang Mark Zuckerberg, gründeren av Facebook og god for langt over 150 milliarder kroner.

Middagen – og sjakkspillet – foregikk i huset til russeren Yuri Milner, som ga drøyt 600 mill. kroner for kåken på 2370 kvadratmeter, med blant annet 14 bad, ballsal og bibliotek. Og selvfølgelig svømmebasseng og treningsrom.

- Det var en veldig hyggelig middag, sier Espen Agdestein.

- Det er stor interesse for sjakk i Silicon Valley, fastslår Carlsen-manageren.

LUKSUSKÅK: Det var i dette huset til russeren Yuri Milner at Silicon Valley-folket samlet seg for å møte Magnus Carlsen. Huset kostet for tre år siden drøyt 600 mill. kroner. Foto:Paul Sakuma,Ap

Gründerne av en rekke av de mest kjente dotcom-selskapene var på plass, blant annet selskaper som LinkedIn og Whats App. Etter det VG forstår var det en liten, men særdeles eksklusiv forsamling som møttes for å snakke sjakk med Carlsen, som begynner å bli en kjenning i Silicon Valley-miljøet etter å ha vært der også to ganger tidligere.

- Magnus har hatt en veldig fin periode i California etter at han spilte sjakkturneringen i St. Louis, sier Agdestein.

Etter det VG forstår betaler milliardærene i Silicon Valley et hyggelig beløp for å få en verdensmester i sjakk på besøk.

LETT MATCH: Magnus Carlsen må selvfølgelig stille opp og spille sjakk når de aller ypperste i Silicon Valley har betalt i dyre dommer for å møte ham. Bildet er hentet inne fra huset til Yuri Milner. Legge merke til den spesielle TV-skjermen på veggen! Foto:Privat,

Nå bærer det endelig hjem for Carlsen etter mer enn tre uker på amerikansk jord.

Samtidig setter pappa Henrik kursen for Russland og Sotsji, OL-byen der VM-matchen mot Viswanathan Anand skal gå i november.

- Henrik skal se på spillelokalet og fasiliteter i området, forteller Agdestein.

Magnus Carlsen selv var til stede som tilskuer – og Norges Idrettsforbunds gjest – under OL sist vinter og vet derfor en del om hva han går til. Han har ønsket å flytte VM-matchen ut av Russland og prøvde også å få den utsatt, men det internasjonale sjakkforbundet sa nei. Til slutt valgte Carlsen å underskrive kontrakten som binder ham til å spille titteloppgjøret mot Anand.

- Er «sekundantene» klare?

- Sekundanter og sportslig opplegg frem mot matchen kan vi ikke si så mye om nå, men planer er diskutert, sier Espen Agdestein.

Magnus Carlsen har tidligere uttalt til VG at hans danske trener Peter Heine Nielsen denne gang vil bli sentral i forberedelsene.

- Hva vet dere om arrangørenes forberedelser til matchen?

- Etter det vi hører går alt etter planen, sier Espen Agdestein.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder