NIF TROR IKKE PÅ ENDRING: Norges Idrettsforbund tror ikke barneidrettsreglene vil bli endret med det første. Her er unger i aksjon på Norway Cup i fjor sommer. Foto: Scanpix

NIF TROR IKKE PÅ ENDRING: Norges Idrettsforbund tror ikke barneidrettsreglene vil bli endret med det første. Her er unger i aksjon på Norway Cup i fjor sommer. Foto: Scanpix

Idrettsforbundet: - Åpne for å diskutere og evaluere

Norges Idrettsforbund vet diskusjonen om barneidrettsreglene vil komme med jevne mellomrom, men tror ikke bestemmelsene vil bli endret med det første.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Norges Idrettsforbund er vant til at diskusjonen om barneidrettsreglene dukker opp med jevne mellomrom fra forskjellige hold, og mener dette er både riktig og helt naturlig.

Les også: Jansrud: - Kan bli en nasjon av middelmådighet

Mads Andreassen jobber som fagansvarlig for barn og ungdom og sier reglene er til for å sette barnets beste i fokus.

- Det er det aller viktigste og den enkle begrunnelsen på hvorfor vi har idrettens barnerettigheter og bestemmelser om barneidrett, sier han til VG.

- Dette er en helt relevant diskusjon, men hele norsk idrett har enstemmig vedtatt reglene vi nå har. De første retningslinjene kom allerede 1976, og ble senest bekreftet på idrettstinget i 2007. Dette er retningen idretten har vedtatt at de ønsker for barneidretten, fortsetter han.

Konfrontert med Jansruds kommentarer påpeker Andreassen at alpinisten selv er et produkt av disse bestemmelsene.

- Han tilhører generasjonen som har vokst opp med dem og blitt en god utøver. Det viser at det er fullt mulig. En undersøkelse viser at Norge er åttende beste idrettsnasjon inkludert sommer- og vinteridrett uavhengig av folketall. Dette bekrefter at den norske idrettsmodellen fungerer også for toppidretten.

Barneidrettsreglene kan endres av idrettstinget, men NIF har liten tro på at dette vil skje. De støtter seg til forskning som støtter opp om bestemmelsene slik de er utformet i dag.

- Dette er ikke statiske bestemmelser. Vi er åpne for å diskutere og evaluere hvordan de fungerer. Det er mange som misforstår både intensjonen og hvordan de fungerer, og tror de er til for å hindre barn i å konkurrere. Det er viktig å sikre en naturlig progresjon når det gjelder det konkurranser. Barneidretten har en viktig egenverdi, og er ikke et verktøy for toppidretten, sier Andreassen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder