KJØRER LØRDAG: Kjetil Jansrud fikk armen i fatle etter løpet i dag. Her sammen med landslagslege Marc Strauss på vei vekk fra stadion. Foto:Cornelius Poppe,NTB scanpix

Jansrud-lege: - Han kommer til å ha veldig vondt når han våkner i morgen

BEAVER CREEK (VG) Kjetil Jansrud kommer til å ha det vondt, men fartsfantomet vil kjøre utforrennet på lørdag.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fem år gammel

- Det er planen, ja. Det er kun smertene som begrenser ham, og det vil plage ham når han beveger skulderen, sier alpinistenes lege, Marc Strauss, til VG.

Legen bekrefter at Jansrud kommer til å ha det veldig vondt når han våkner opp fredag. Men han tror også at teamet rundt ham kommer til å greie å fjerne en del av smertene innen lørdagens utfor.

- Jeg kjente ikke hånden min da jeg kjørte nedover. Jeg kjente at jeg hadde fått meg en bra trøkk, saJansrud til VG på vei ut av alpinstadion i går.

Da hadde det gått en liten time siden han kjørte inn til fjerdeplass i Super-G-rennet, og holdt seg til skulderen med tydelige smerter. Mens han gikk mot dopingkontrollen med et kobbel av journalister rundt seg var han lavmælt og tydelig svært, svært skuffet.

Test deg selv: Prøv VGs alpin-VM-quiz!

Bedre enn fryktet

Jansrud ble raskt kjørt til sykehuset i Vail, hvor en ultralydundersøkelse viste at skulderskaden ikke var så alvorlig som fryktet. Meldingen var at det kun er smerten som bestemmer om Jansrud kan kjøre utforrennet.

DRAMATISKE BILDER: Slik så det ut da Jansrud hektet i dag. Foto:Nrk,NRK

- Du skal ikke se bort fra at jeg blir revansjelysten. Fjerdeplass er den kjipeste plassen man kan få i et VM, slo han fast før han forlot stadion.

Kjetil Jansrud vet hva det vil si å være skadet, og han vet hva det vil si å kjøre med smerter. I fjor fikk han mesteparten av sesongen spolert etter en korsbåndsskade, men 29-åringen kjempet seg tilbake og klarte å stille til start under OL i Sotsji. Det endte i et gull og en bronse i fartdisiplinene.

Han har blitt hyllet for å være ekstremt tøff mentalt, og ha høy smerteterskel. Han har god trening i å ha det vondt mens han konkurrerer – ikke bare på grunn av kneet, men også en ryggskade han har slitt med i mange år.

- Disse alpinistene er tøffe. Det er ofte oppgaven vår å bremse dem litt. Men de er jo fornuftige også, sier landslagslege Strauss.

Dramatiske sekunder

Gårsdagens Super-G skulle være det løpet hvor Kjetil Jansrud tok sitt aller første VM-gull, etter et år hvor triumfene har kommet så å si på samlebånd. Han sto på toppen av «Birds Of Prey»-løypa, og nede i målområdet holdt både konkurrenter og tilskuere pusten idet fartssirkusets desiderte gullfavoritt skjøv skia tilbake og sparket fra ut fra start.

Det gikk strålende – i noen få meter. I en av de aller første portene greide ikke Jansrud å dra seg langt nok ut til siden, og raste i stedet gjennom porten med hodet og skulderen først.

Det så i utgangspunktet kun ut som en stygg feil som kostet ham hundredeler. Jansrud fortsatte nedover i løypen, gjorde flere feil men hang likevel såpass godt med tidsmessig at han kjørte inn til det som så ut til å bli pallplass.

Men han jublet ikke nede i målområdet. I stedet hang 29-åringen framoverlent over stavene, med den ene armen i en merkelig slapp vinkel. Han måtte få hjelp til å spenne av seg skiene, før han gikk mot paddocken med armen hengende.

- Det var rett og slett et slag mot skulderen. Det førte til irritasjon, og en væskeansamling. Men ingenting er ødelagt, sier landslagslege Strauss.

Mer om

  1. Alpint

Flere artikler

  1. Jansrud til VG i natt: - Jeg har det vondt, men det kan jeg leve med

  2. Slik jobber de for å få skulderskadde Jansrud klar til utforen

  3. Slo skulderen voldsomt allerede i den tredje VM-porten: Jansrud etter scanning: - Ingen alvorlig skade

  4. Skulderskadet Jansrud nest raskest på trening: - Bedre enn fryktet

  5. Svindal og Jansrud sviktet i utforen - havnet langt bak

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder