STOR OPPLEVELSE: Magnus Carlsen fikk ta avspark for Real Madrid i november i fjor. Det var et stolt øyeblikk for sjakk-kongen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Carlsen får ta avspark for Real Madrid

Real Madrid-president Florentino Perez ringte og inviterte Carlsen

Sjakk-kongen får gjenoppleve det stolte øyeblikket fra i fjor

I fjor tok en tydelig stolt Magnus Carlsen (24) avspark på Santiago Bernabeu, rett etter at han ble verdensmester i sjakk for første gang. I helgen får han sjansen på nytt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Magnus ville vel gjerne ha ligget litt lavt med dette, men med 80.000 tilskuere og et par TV-kameraer er det vel like greit å bekrefte at han skal ta avsparket for Real Madrid lørdag kveld, sier manager Espen Agdestein til VG fredag.

I morgen tidlig setter Carlsen seg på flyet i retning Madrid, for å se favorittklubben spille mot Celta Vigo.

I tillegg skal han altså inn på gressmatta og ta nok et gjevt spark på La Liga-ballen. Det er altså snakk om et såkalt æresavspark, et spark som blir gjort før kampen starter for alvor.

STJERNEMØTE: På vei ut fra banen i fjor høst fikk Magnus Carlsen hilse på Sergio Ramos. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Stor dag for sjakk-kongen

Den 30. november i fjor opplevde Carlsen et øyeblikk som for ham var veldig stort. Han hadde nettopp blitt verdensmester i sjakk etter å ha slått Vishy Anand i indiske Chennai, og Real Madrid ønsket å gi ham en hyllest.

Det gjorde de ved å invitere ham til Santiago Bernabeu, og la ham få ta avspark. Da Real Madrid-spillerne var klare kom Carlsen inn og sentret ballen til sine favorittspillere i hvitt.

Han fikk også tatt både Xabi Alonso og Sergio Ramos i hånden før han ruslet av matta og videre opp på tribunen.

Bildespesial:Slik så det ut da Carlsen tok avspark for Real Madrid i fjor

Ser kampen med presidenten

I år som i fjor er det klubbpresidenten i Real Madrid som har invitert Carlsen.

- Det kom brev fra Florentino Perez med gratulasjon etter VM-kampen. De er jo veldig klar over at Magnus er Real-fan. Noen dager senere fikk vi en telefon med forespørsel om han ville komme til denne kampen, sier Agdestein.

Ifølge manageren har spanske medier fulgt Carlsen tett under årets VM-kamp. At han nok en gang ble verdensmester sender ham ikke bare ut i midtsirkelen til avspark, men også opp i presidentsuiten på Santiago Bernabeu for å se kampen mot Celta Vigo sammen med Perez.

- Mitt inntrykk er at opplegget er veldig likt forrige gang. Det blir spennende å se, men Magnus likte det veldig godt i fjor, sier Agdestein.

PS! Kampen mellom Real Madrid og Celta Vigo går klokken 20.00 lørdag kveld. Du kan følge utviklingen i den LIVE her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder