Magnus Carlsen og Aleksandr Gristsjuk har møtt hverandre flere ganger tidligere, som her under VM i hurtigsjakk i Dubai i fjor. Foto:Ole Kristian Strøm,VG

Magnus Carlsen tapte etter langt sluttspill

Mistet turneringsledelsen til Aronian

(Magnus Carlsen - Aleksandr Gristsjuk 0-1) Magnus Carlsen mistet ledelsen i Sinquefield Cup etter å ha tapt mot Grisjtsjuk.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nordmannen var i delt ledelse med Levon Aronian, som han spilte remis mot i går, men måtte se at den armenske sjakkspilleren som han trente med i forkant av Sinquefield Cup dra fra i natt norsk tid.

For mens Carlsen tapte etter en tabbe i tidsnød mot Gristsjuk, slo Aronian Nakamura.

VGs SJAKKSTUDIO: Slik var partiet trekk for trekk!

Dermed har Aronian ett poeng å gå på til Carlsen idet det gjenstår to runder av den prestisjetunge turneringen. Da er det fordel Aronian i kampen om seieren sammenlagt.

Tidsnød

Mot Grisjtsjuk fikk Carlsen problemer med hvit. Begge spillerne havnet etter hvert i tidsnød, og der virket Carlsen å bukke i midtspillet.

Det over seks timer lange partiet mot Grisjtsjuk utviklet seg etter hvert til en langvarig forsvarskamp for Magnus Carlsen.

Grisjtsjuk var lenge favoritt, men imponerende spill av nordmannen holdt lenge håpet om remis i live. Etter 66 trekk, da begge spillerne delvis hadde havnet i tidsnød, var partiet over.

Aronian i tet

Dermed ligger Carlsen på delt 2. plass etter 7 runder, et helt poeng bak Levon Aronian som leder med 5 poeng, før sluttspillet starter onsdag. Før den tid skal Carlsen spille mot Hikaru Nakamura (Carlsen i hvitt) og Vishy Anand (svart).

– Måten jeg taper på er virkelig skammelig. Å tape så mange parti med hvite brikker er latterlig, uttalte Carlsen i etterkant av tapet mot Grisjtsjuk, ifølge Chess24.com.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder