SÅ NÆR, SÅ NÆR: Casper Ruud (16), her fra NM tidligere i år, var sammen med makker Miomir Kecmanovic ekstremt nær finale i Wimbledon, men etter 22 game i det avgjørende settet var det istedenfor motstanderne som kunne juble for finaleplass. Foto:ESPEN HILDRUP / NORGES TENNISFORBUND,

Ingen Wimbledon-finale på Casper Ruud (16): Tapte thrillersemi etter 22 game i avgjørende sett: - Selvfølgelig bittert

(Kecmanovic/Ruud - Ly/Nagal 6-7, 6-3, 10-12) Det ble bare nesten for Casper Ruud (16) og hans serbiske makker i dagens Wimbledon-semi, i det som ble en real thrillerkamp.

Artikkelen er over fire år gammel

For etter over to timers spill og hele 22 (!) game i det avgjørende settet var det over for Casper Ruud og Miomir Kecmanovic (15). På stillingen 10-10 i det tredje og avgjørende settet brøt vietnamesiske Nam Hoang Ly (18) og indiske Sumit Nagal (17) serven til Ruud og Kecmanovic, og i det påfølgende gamet servet de seg til finale på bekostningen av nordmannen.

Dermed klarte ikke Ruud og Kecmanovic følge opp gårsdagens imponerende seier mot 3. seedede William Blumberg og Tommy Paul i Wimbledons juniorturnering i double.

Williams vant dameturneringen: Tok sin 21. Grand Slam-tittel

WIMBLEDON: Casper Ruud fikk teste ut hvordan det var å spille på det grønne gresset i London denne uken. Foto:ALEXANDER KJÆR / NORGES TENNISFORBUND,

– Det var selvfølgelig bittert å ryke på den måten, sier Ruud til VG.

– Men sett på turneringen som en helhet, så er jeg fornøyd. Jeg er skuffet der og da, men jeg er ikke skuffet med turneringen. Det har vært en bra uke og jeg er fornøyd med spillet, fortsetter tennistalentet.

Han mener de ikke kunne spilt annerledes i kampen, og at det fort kunne ha vippet begge veier.

– Selvfølgelig kan man si at vi burde spilt bedre, men det lettere sagt enn gjort. Vi kunne ikke gjort så mye taktisk, og på gresset her avgjøres mye på serven. På slutten var det kanskje litt nerver og det gikk en del kjappe poeng og game. Men det var jevnt hele veien inn, sier Casper Ruud.

Han gjør seg nå klar til Davies Cup, der Norge kjemper mot 12 andre nasjoner om opprykk.

–Norge har ikke gjort det så bra de siste årene, så jeg og Viktor (Durasovic) får prøve å løfte laget, sier 16-åringen, som også har EM og US Open på planen i nær fremtid.

– Jeg har ikke tenkt altfor mye på US Open ennå, for det er en drøy måned til, men jeg har jo lyst til å gjøre det bra der også. Også liker jeg hard court bedre enn gress, selv om favoritten nok er grus, sier han.

PS: I finalen møter Ly og Nagal Reilly Opelka og Akira Santillan.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder