GODE BUSSER: Magnus Carlsen og Facebook-gründer Mark Zuckerberg hadde en hyggelig middag sammen med andre Silicon Valley-topper i et hus som russiske Yuri Milner har kjøpt for 600 mill. kroner. Foto: Privat.

Carlsen spilte mot Facebook-gründeren

Spilte i privathus som ble kjøpt for 600 mill. kroner

Magnus Carlsen (23) er i Silicon Valley og spilte i natt sjakk mot Mark Zuckerberg, initiativtaker og medgründer av Facebook.

- Det var veldig hyggelig, sier manager Espen Agdestein.

Etter det VG forstår spilte de i huset til mangemilliardæren Yuri Milner. Også russeren har blitt rik på investeringer i sosiale medier, og ga drøyt 600 mill. kroner for huset i Silicon Valley, som er på 2370 kvadratmeter, blant annet 14 bad, ballsal og bibliotek, og selvfølgelig også svømmebasseng og treningsrom.

DRØMMEHUS: I dette huset spilte Magnus Carlsen i natt mot Facebook-gründer Mark Zuckerberg. Huset er på 2370 kvadratmeter og ble kjøpt av russiske Yuri Milner for drøyt 600 mill. kroner. Foto: AP.

- De ville feire VM-tittelen til Magnus. Det setter vi pris på, sier Agdestein.

Apple-sjefen

Carlsens gamle kjenning, Apple-styreleder Mark Levinson, var også blant de mange Silicon Valley-toppene som var på plass.

- Magnus er i storform her borte, fastslår Espen Agdestein.

De to var først innom finansmiljøet i London, deretter var de på en stor elektronikkmesse i Las Vegas forrige uke. Etter noen fridag i Mexico er de nå i California.

- Programmet her er tett, vi får se hva vi rekker, sier Agdestein.
Også i november 2012 var Magnus Carlsen en tur i Silicon Valley og møtte topper der.

Etter det VG forstår var det en liten, men eksklusiv forsamling hos Yuri Milner i natt.

116 milliarder

Mark Zuckerberg har invitert Magnus Carlsen til å besøke Facebook-hovedkvarteret, men det er ikke sikkert han får tid til å gjøre det under dette California-oppholdet.

SJAKK-LUKSUS: Magnus Carlsen (med ryggen til) spiller mot Mark Zuckerberg, som får hjelp av Carlsen-manager Espen Agdestein til sitt neste trekk. Foto: Privat.

Forbes har stipulert Zuckerbergs formue til 116 milliarder kroner. Milner er god for cirka syv milliarder kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder