PRESIDENT? Fra v.: Sven Mollekleiv, Berit Kjøll og Tom Tvedt i en debatt.

PRESIDENT? Fra v.: Sven Mollekleiv, Berit Kjøll og Tom Tvedt i en debatt. Foto: Bjørn S. Delebekk

Svømmeforbundet vil ha Tom Tvedt videre

Norge Svømmeforbund vil at Tom Tvedt skal fortsette som idrettspresident i fire nye år. Det er det første særforbund eller idrettskrets som går ut med åpen støtte til den sittende NIF-sjefen.

– Tom Tvedt har stått oppreist i en meget utfordrende periode, sier svømmepresident Cato Bratbakk til VG.

– Vi kjenner oss ikke igjen i mediabildet av Tom Tvedt. Han har vært en inkluderende og lyttende idrettspresident, fortsetter svømmepresidenten.

VG hadde tirsdag en opptelling av mulig stemmegivning under valget til helgen. Der var Sven Mollekleiv i tet foran Berit Kjøll, mens vi ikke hadde registrert noen som hadde tilkjennegitt sin støtte til Tom Tvedt. Nå kommer den.

Idrettstinget skal søndag velge president for de neste fire årene. Nå vil altså Norges Svømmeforbund fremme Tvedts kandidatur.

les også

VG-opptelling: Mollekleiv i klar ledelse på Kjøll før NIF-valget

– Vi har sett hva valgkomiteen har kommet fram til, og vi er ikke enige i deres konklusjon, sier Bratbakk.

Han regner opp en rekke saker som har vært positive under Tom Tvedts fire år ved roret. Det gjelder blant annet momskompensasjonen, midler til anlegg og grasrotandelen.

– Det har aldri vært flere medlemmer i norsk Idrett, det har aldri vært bedre toppidrettsresultater, det har vært tidenes løft innenfor paraidretten, og gjennom etableringen av NM–Veka har mindre idretter blitt synliggjort, mener svømmepresidenten.

les også

WADA-gransking ble en farse

Han peker også på at det har vært en storstilt omorganisering, modernisering og digitalisering under Tvedt.

– Hva med de negative sakene som har vært under Tvedt?

– Der har det kommet på plass gode retningslinjer for hvordan vi skal ordne slike saker i fremtiden.

– Norges Svømmeforbunds styre mener at Tom Tvedt er den rette til å lede Norges Idrettsforbund i de neste fire årene, sier Cato Bratbakk.

PS: Et av de mektigste særforbundene, Norges Bedriftsidrettsforbund, har ikke bestemt seg hvem de skal støtte. Visepresident Sverre Flatebø opplyser at de vil følge utviklingen på helgens idrettsting.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder