TIDLIGERE DANSEPARTNERE: Therese Cleve-Stiansen og Finn Christian Jagge under sin salsa-opptreden under «Skal vi danse» i 2007. Foto: Frode Hansen, VG

Danset med Finn Christian Jagge i «Skal vi danse»: – Forferdelig vondt

Therese Cleve-Stiansen er i sjokk etter nyheten om at hennes tidligere «Skal vi danse»-partner Finn Christian Jagge er død.

 • Oda Ording
 • Siri Berge Christensen

Etter at Jagge la opp som alpinist i 2000, har han vært med i programmer som «Skal vi danse», «Fangene på fortet», «Mesternes mester» og «Kakekrigen». Tidligere meddeltagere beskriver ham som en stor idrettsmann som mestret alt han gjorde.

Cleve-Stiansen var dansepartneren til Jagge under «Skal vi danse» i 2007. Hun har også hatt kontakt med ham og familien i tiden etter programmet.

– Vi har hatt et kjempefint forhold. Det er et kjempesjokk, sier Cleve-Stiansen etter at familien onsdag meddelte på Facebook at den tidligere alpinisten og OL-vinneren er død, etter kort tids sykdom.

Jagge ble bare 54 år gammel.

– Han var en fantastisk partner i «Skal vi danse», som jeg ble veldig glad i som menneske. En stor idrettsperson som jeg hadde stor respekt for, sier hans tidligere dansepartner.

Se bildeserie fra livet hans

– En gentleman uten like

Cleve-Stiansen sier at hun vil huske Jagge som en sterk mann med et klart fokus og vinnerinstinkt, som bare slår seg til ro med det beste.

– Han var også en gentleman uten like, omtenksom og en fantastisk pappa og ektemann. Jeg synes det er forferdelig vondt og føler veldig med Trine-Lise og barna, sier hun.

Tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen konkurrerte mot «Finken» og Cleve-Stiansen i «Skal vi danse».

Han beskriver Jagge som en konkurransemann som var flink i alt fra idrett til næringslivet.

– Det er et sjokk egentlig, forferdelig trist. Jeg ble godt kjent med ham de ukene vi var sammen under «Skal vi danse». Mine tanker går til familien og de nærmeste, sier Lauritzen.

«SKAL VI DANSE»: Finn Christian Jagge og Dag Otto Lauritzen deltok i samme sesong av TV 2-programmet i 2007. Foto: Sara Johannessen Meek / VG

– Alltid et smil på lur

Også Esben Esther Pirelli Benestad var med i den samme sesongen av «Skal vi danse».

En hyggelig fyr som det var lett å omgås med, sier han om «Finken».

– Vi ble venner med det samme. Det var ikke så mye tilkjempet alvor hos noen av oss, i forbindelse med det vi var med på. Jeg har bare godt å si om ham, selv om jeg ikke akkurat er den som kjenner ham best. Men den erfaringen vi hadde sammen, det var en fin erfaring, sier Pirelli Benestad.

KOM MED TRØSTENDE ORD: Finn Christian Jagge med Mari Maurstad og hennes dansepartner Jan-Eric Fransson. Bildet er tatt kvelden de røk ut av programmet «Skal vi danse». Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Tidligere meddeltager Mari Maurstad sier at nyheten om Jagges bortgang kom som et sjokk.

– Han var et lys; alltid i godt humør, alltid en hyggelig kommentar og et smil på lur. Samtidig som han var en fantastisk utøver. De er ofte veldig selvsentrerte, men det var ikke han, sier hun.

Pia Haraldsen kjenner Jagge fra «Skal vi danse» i 2007, «Fangene på fortet» i 2011 og «Kakekrigen» i 2013.

Hun beskriver ham som veldig generøs, snill og en flink familiemann.

– Jeg har mange gode minner fra programmene vi var med på. Han hadde god humor og var flink i det meste. Til og med til å bake kaker, sier Haraldsen.

KJENTE FJES: Her fra Bergen i 2007, da deltakerne i «Skal vi danse» ble presentert. F.v. Finn Christian Jagge, Pia Haraldsen, Mona Grudt, Mari Maurstad, Liv Marit Wedvik, Esben Esther Pirelli Benestad, Dag Otto Lauritzen, Trine Hattestad og Tshawe Baqwa. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

– En type som satte seg mål

I 2011 stakk Jagge av med seieren i NRK-programmet «Mesternes mester», der tidligere norske idrettsstjerner konkurrerer mot hverandre.

Den tidligere motocross-stjernen Ailo Gaup var med i den samme sesongen av programmet.

– Det kommer som et sjokk. Det er utrolig trist. Jeg har ikke sett han på mange år, men vi var såpass lenge sammen på «Mesternes mester» for noen år siden. Han vant jo hele greia og skolerte hele gjengen. Jeg har mange gode minner sammen med han. Han var en fantastisk person og var flink i alt han gjorde, sier Gaup.

Tidligere skøyteløper Kay Arne Stenshjemmet konkurrerte også mot «Finken» i «Mesternes mester».

Han beskriver Jagge som et stort menneske og en stor leder.

– Jeg kjente han ikke kjempegodt, men det lille jeg kjente han var han en type som satte seg mål, og som ikke ga seg før han fikk det til. Vi hadde det utrolig moro sammen på «Mesternes mester». Han var en ener – det har han bevist i «Mesternes mester», i skibakken, og etter at han la opp, sier Stenshjemmet.

DELTOK SAMMEN: Finn Christian Jagge, Ailo Gaup og Trine Haltvik, her fra innspillingen av «Mesternes mester» på Kypros i 2011. Foto: Gøran Bohlin, VG

les også

Lagkameratenes hyllest av «tøffingen» Jagge: – Ufattelig trist

– Jeg er helt tom

Trine Haltvik, som er tidligere håndballspiller og -trener, kjente «Finken» fra alpinmiljøet før de deltok sammen på «Mesternes mester».

Hun forteller at de har holdt en sporadisk kontakt etter programmet.

– Det er ikke så lenge siden jeg snakket med ham sist, så dette kom som et sjokk, sier Haltvik.

– Han var morsom, raus, en gladgutt og et konkurransemenneske. Vi har mange fine minner sammen. Jeg tenker bare på den siste tiden i «Mesternes mester», da det bare var oss to i igjen. Jeg er helt tom. Det er utrolig trist, sier hun.

Den tidligere seilerstjernen Siren Sundby deltok også i samme sesong av «Mesternes mester».

– Det er forferdelig trist å høre at Finn Christian har gått bort og mine varmeste tanker går til hans nærmeste familie. Jeg minnes han fra Mesternes Mester 3 som en flott, sprek, proff, morsom og veldig hyggelig idrettsmann og familiefar med et godt glimt i øyet, sier hun i en sms til VG.

«EN GLADGUTT»: Trine Haltvik tapte mot Finn Christian Jagge i finalen av «Mesternes mester». Hun beskriver ham som morsom og raus. Foto: Göran Bohlin

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. Mesternes Mester

Flere artikler

 1. Finn Christian Jagge er død

 2. Lagkameratenes hyllest av «tøffingen» Jagge: – Ufattelig trist

 3. Jagges OL-rival Tomba til VG: – Jeg er helt knust

 4. Lasse Kjus om «Finken» Jagge: – Mistet en venn altfor tidlig

 5. Derfor blir gamle idrettshelter som nye på TV

Fra andre aviser

 1. Finn Christian Jagge (54) er død

  Aftenposten
 2. «Finken» hylles av tidligere lagkamerater: – En fantastisk fighter. Han ga seg aldri.

  Bergens Tidende
 3. «Finken» hylles av tidligere lagkamerater: – En fantastisk fighter. Han ga seg aldri.

  Fædrelandsvennen
 4. «Han var mer enn en OL-vinner»

  Bergens Tidende
 5. «Han var mer enn en OL-vinner»

  Aftenposten
 6. «Han var mer enn en OL-vinner»

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no