Sensasjonen Alaphilippe økte ledelsen: – Han kan vinne Tour de France

Rundt 200 meter fra mål bestemte Thibaut Pinot (29) seg, det holdt helt til mål. Samtidig styrket Julian Alaphilippe (27) sammenlagt-håpet.

Thibaut Pinot var først opp fjellet lørdag, men det var likevel landsmannen Julian Ala Julian Alaphilippe (27) alle snakket om. Han var seks sekunder bak Pinot i mål.

Dermed økte han ledelsen ned til andremann Geraint Thomas. Alaphilippe har nå over to minutter til briten.

– Alle forventet en tøff kamp. Det var bånn gass de siste kilometerne. Jeg hadde fokus på meg selv og gå så lenge som mulig med de beste. Jeg var her for å kjempe om seieren, sier Alaphilippe på TV 2s sending.

Dette var den store styrkeprøven for den energiske franskmannen. Nå mener Eurosports ekspert Kurt Asle Arvesen at det kan holde hele veien.

– Det han gjorde i dag var helt rått. Han ser jo lekende lett ut. Han kan klare det (å vinne Tour de France), sier Arvesen i VGs Før etappen.

les også

Norske tour-ryttere blir hektet av: – Ikke bra nok oppover

Thomas i trøbbel

Fredag sjokkerte Alaphilippe alle med å vinne tempoetappen, men fortsatt var det ingen som ville snakke om Julian Alaphilippe som en seriøs kandidat om den gule trøya i Paris.

– Det er så åpent nå. Det er umulig å spå hvem som drar dette i land, sier Thor Hushovd på TV 2s sending.

Lørdag var han tilbake på offensiven igjen, og det var bare Thibaut Pinot som klarte å krysse streken foran mannen i gult. I tillegg ble hans argeste konkurrent om den gule trøya, Geraint Thomas, blåst av noen kilometer før mål.

– Det handlet bare om å henge lengst mulig, og på slutten gikk det ikke lenger, sukket Thomas til Eurosport.

Og midt i den franske triumfen, så var president Emmanuel Macron på plass med et bredt smil.

les også

Alexander Kristoffs trener: Tre vinnersjanser igjen

Dermed leder Alaphilippe nå Tour de France med over to minutter, med syv etapper igjen. Nå må man snakke om franskmannen som en mulig vinner av hele greia.

Flere forsøkte

Etter fredagens tempoetappe var syklistene tilbake i fjellene i dag. Seks kilometer før mål ledet Warren Barguil med 15 sekunder, like etter ga han opp. Valverde måtte slippe, og havnet bakerst i hovedfeltet. Richie Porte slapp også. 4 kilometer fra målstreken var det David Gaudu sin tur til å forsøke og stikke. Men det ble med forsøkene.

PÅ HJEMMEBANE: Julian Alaphilippe opp fjellet lørdag. Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN

les også

Rasmussen: – Naivt å tro at doping forsvinner fra sykkelsporten

Tim Wellens har festet et godt grep om den roseprikkete klatretrøya. Han spurtslo Vincenzo Nibali på toppen av Col du Soulor på den 14. etappen. Dermed tok belgieren ti nye poeng i klatrekonkurransen, og har 64 poeng, Thomas De Gendt har 37, mens Gulio Ciccone har 30 poeng.

Fredag røk Wout van Aert (24) ut av sykkelrittet etter denne skrekkvelten:

PS! Til å forsvare den nordiske æren, så er Jakob Fuglsang nummer ti lørdag, 53 sekunder bak vinneren. Han er nummer ti i sammendraget.

Resultater, topp 10 lørdag:

  1. Pinot
  2. Alaphilippe +00.06
  3. Kruijswijk +00.06
  4. Buchmann +00.08
  5. Bernal +00.08
  6. Landa +00.14
  7. Uran +00.30
  8. Thomas +00.36
  9. Barguil +00.38
  10. Fuglsang +00.53

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder