206 cm høye Ken et gigantisk gullhåp

  • NTB
Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPORT

Han blir kanskje det store norske OL-håpet i dobbelt forstand. Ken Holter er over to meter høy og skremmer konkurrentene i taekwondo.

Målene er satt høyt. De er omtrent like omfattende som mannen selv:

205 centimeter høy.
125 kilo tung
52,5 i skostørrelse

Tøft

I april slo han den regjerende verdensmesteren i Nederland. Dermed var Holter plutselig også et meget hett OL-navn.

Ryktene sier at han skremmer enkelte av konkurrentene ut av matta. Nå endres også reglementet og går i favør av Holter. Utøvere som presses ut av konkurranseflaten får nå et helt minuspoeng (mot et halvt tidligere) de gangene det skjer.

Regelforandringen skal gjøre kampene mer offensive og underholdende. Og de innbyr ikke til å stikke av når giganten Holter prøver seg.

Få kandidater

Holter krever spesialbehandling for å få matching. Det er ikke så mange som kan presse ham.

Derfor har forbundet inngått avtaler med utøvere i både Finland og Frankrike slik at Holter får nok trening mot de største og beste karene i klassen.

I tillegg blir det treningsleirer mange steder. Både Sør-Korea og Aserbajdsjan er besøkt det siste halve året.

- Vi legger noe av treningen til uvante steder. Det skal være med på å gjøre oss sterkere, ikke minst mentalt. Da lever og trener vi på en helt annen måte enn vi er vant til fra Norge, sier Holter, som trener opp mot 1000 timer i året.

Kan vinne

I Sydney-OL tok Trude Gundersen sølv. Hun er uaktuell nå, og Holter og Nina Solheim framstår som de store norske medaljehåpene.

I taekwondo unnagjøres alle klasser i VM, EM, og OL på en dag. Det betyr opp til sju kamper for Holter i verdensmesterskapet i Garmisch-Partenkirchen.

OL-plassene henger høyt. Hver nasjon får maksimalt med to kvinner og to menn i Athen-lekene. Veien dit går gjennom kvalifiseringer i Paris og Baku (Aserbajdsjan).