Trist farvel for Maaseide

Legger opp etter å ha blitt slått ut fra OL

ATHEN (VG Nett) Ingen har spilt flere sandvolleyball-turneringer enn Bjørn Maaseide (36). Nå er karrieren over etter et bittert nederlag for Australia i OL.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Det er en stor seierherre som gir seg nå. Det Bjørn har gjort for sandvolleyball i Norge er helt utrolig. Han var med å bygge opp hele sporten, sier trener Kåre Mol.

Sammen med Maaseide begynte han å spille sandvolleyball på Solastranden utenfor Stavanger.

- Vi drev og lekte oss på stranden på midten av 80-tallet. Ingen skjønte hva vi holdt på med, smiler Mol.

- Møtte et bedre lag

Men etter 127 offisielle FIVB-turneringer er det nå over for Bjørn Maaseide. I den siste og avgjørende gruppespillskampen i sommer-OL tapte han sammen med partner Iver Horrem begge settene mot Australia.

- Det er surt, men en gang må det ta slitt. Jeg følte vi gjorde det vi kunne i dag. Vi møtte et bedre lag, konstaterer Maaseide.

Maaseide og Horrem leverte en god kamp mot verdens antatt beste lag, den brasilianske duoen Ricardo/Emanuell, i lekenes første kamp. Deretter vant duoen den andre kampen mot USA.

- Vi trente til og med klokken seks i dag tidlig for å komme i gang foran denne kampen, fortsetter den norske strandprofilen, og slår ut med armene.

Maaseide og Horrem tapte to strake sett (21-18, 21-17) mot Schacht og Slack i Athen i morges. I det andre settet tok duoen kun ett poeng på egen serve, og lå fire poeng bak australierne i avslutningen på kampen.

Fikk ny partner i 2000

På hele 1990-tallet dannet Bjørn Maaseide og tidigere makker Jan Kvalheim et av verdens beste sandvolleypar. For ni år siden ble duoen verdensmestere sammen.

Da Kvalheim ga seg etter Sydney-OL i 2000, valgte Maaseide å fortsette med Iver Horrem som sin makker, og gikk over til å spille angrep.

- Jeg har hatt to karrierer - en med Jan og en med Iver. Jan var fantastisk. Han blokket alt, og det holdt at jeg tok en ball i forsvar i ny og ned. Med Iver er vi blitt et slitelag, sier Maaseide, og ser tilbake på en fantastisk karriere.

- Jeg kunne sagt at det er bittert å gi seg nå, men jeg har et nytt liv jeg skal starte på. Det skal bli greit å leve et følelsesmessig stabilt liv igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder