Snowboard-Siljes jul: Må vente til OL før hun treffer kjæresten

Da Silje Norendal (24) så kjæresten siste gang, lå han med brukket kjeve i sykesengen i Tyskland. Nå er det åtte uker til hun treffer ishockeylandslaget backveteran Alexander Bonsaksen (30) igjen – i PyeongChang-OL.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har pleid å være hjemme i julen; vi har feiret med våre respektive familier, før vi har truffet hverandre på kvelden. Vi har hatt et par dager sammen. Slik blir det ikke nå. Vi kommer ikke til å se hverandre før i OL, bekrefter Alexander Bonsaksen overfor VG.

Bakgrunn: Gull-Silje til kjæresten: Har lyst på OL-gull

Ishockeylandslagets veteranback er i Tyskland. Der spiller han for toppserieklubben Iserlohn. Silje Norendal er i Colorado, der hun tok 5. plass i OL-grenen slopestyle natt til søndag norsk tid. Norendal, som vant Big Air i X Game i Hafjell forrige vinter, kommer hjem til Norge noen timer før julaften.

Det får imidlertid ikke kjæresten tid til.

Leste du? Lagkameratene om Bonsaksens forhold til Silje Norendal

STØDIG PAR: Alexander Bonsaksen (30) og Silje Norendal (24) ble kjærester en god stund før Sotsji-OL for fire år siden. Foto: Krister Sørbø VG

Etter at kjevebensbruddet er leget, skal han etter planen spille kamp for Iserlohn onsdag, 22. desember og 26. desember. Laget er kun innvilget fri julaften. 1. juledag er det trening foran bortekampen mot den tidligere «norskeklubben» Düsseldorf 2. juledag.

– Første gang vi ser hverandre, blir i Pyeongchang (OL 9. til 25. februar). Men hun var her da jeg brakk kjeven. Jeg var og så henne i Big Air i Mönchengladbach, og så satt hun ved sykesengen da jeg våknet etter operasjonen – og så dro hun av gårde i taxi til flyplassen for å reise til USA, forteller Alexander Bonsaksen.

Leste du denne? Slik blir «Amalies Iuel»: Får kjærestebesøk fra USA

Paret har en leilighet på Majorstua i Oslo.

Silje Norendal pakker bagen igjen umiddelbart etter julefeiringen. Blant annet X Games i Aspen i USA står på hennes program før Silje Norendal, som har vunnet X Game fire ganger (tre ganger slopestyle), drar til Pyeongchang for å revansjere 11.-plassen i slopestyle i Sotsji-OL.

Fått med deg denne? Zucca reddet julen for kompis Bonsaksen

Alexander Bonsaksen måtte melde avbud til ishockeylandslagets treningssamling og firenasjonersturneringen på Hamar forrige uke etter at han i en kamp 1. desember brakk kjevebenet. Han må også legge på seg noen kilo. Fra matchvakten på 86 kilo, før han ble skadet, viste plutselig nålen på badevekten «ikke langt unna» 80 kilo.

Leste du? Silje innlagt på sykehus under ferietur med Alex

– Jeg gikk ned fire og en halv kilo på en uke. Jeg var full av «drugs» (smertestillende) og matlysten var ikke særlig stor. Jeg fikk bare i meg flytende føde. Nå får jeg ikke spise vanlig mat før om fire uker; alt må knuses. Det blir mye potetstappe, sier Alexander Bonsaksen – som har «gått opp» én kilo igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder