Bullen knuste verdensmesteren og sikret gull i U23-VM i sluttsekundene

Bryteren Grace Bullen (21) avgjorde finalen mot den kinesiske Ningning Rong (21) i sluttsekundene, og sikret seg gull i U23-VM. Rong er regjerende seniorverdensmester i 57-kilosklassen.

– Jeg setter medaljen høyt, men det er det faktum at jeg slo den regjerende seniorverdensmesteren som gjør dette best av alt, sier en strålende fornøyd Bullen til VG.

Finalen i 59-kilosklassen i Bucuresti i Romania ble av den dramatiske varianten, og det norske stortalentet lå under 2–1 til det gjensto ti sekunder av kampen.

Da klinket østfold-bryteren til med et bakoverkast som ga fire poeng, og 5–2-seier. Bullen jublet voldsomt sammen med landslagstrener Lotta Andersson.

STORE GLEDESSCENER: Grace Bullen var hoppende glad etter finaleseiern i Romania. Foto: Ove Gundersen, mattekanten.no

– Jeg ble angrepet, og hun lå an til å få poeng fordi jeg var på vei ut av matten. Jeg visste at det var noen få sekunder igjen, og så slo instinktene til slik at jeg kontret. Det var så deilig at jeg reagerte helt riktig i den situasjonen, forklarer Bullen.

Bullen tapte semifinalen i senior-VM med solide 2–12 mot nettopp Rong. Bullen tapte bronsefinalen i senior-VM i Budapest i oktober mot indiske Pooja Dhanda. Torsdag kveld fikk hun skikkelig revansj mot Rong, som altså er fersk seniorverdensmester.

les også

Grace Bullen tapte VM-bronsen etter drama: – Det er kjipt

– Hun har ikke blitt dårligere på de ukene siden sist gang. Jeg har heller ikke blitt mye bedre, men jeg har finpusset taktikken og jobbet med mentaliteten. Jeg er så glad for at jeg

DRAMATISK: Den kinesiske seniorverdensmesteren Ningning Rong (under) måtte se seg slått av Grace Bullen i U23-VM-finalen. Foto: Ove Gundersen, mattekanten.no

Setter utdannelsen på vent

Bullen tok EM-bronse i EM i 2015, sølv året etter og gull i 2017. I EM mai i år tapte hun i kvartfinalen. Etter sommeren har formen og resultatene blitt bedre. Bullen startet i fjor på psykologistudier på Campbellsville University i Kentucky, USA.

Selv var hun ikke fornøyd med hvordan bryteformen utviklet seg, og flyttet hjem til Fredrikstad i sommer.

– Det var noen tøffe valg som måtte tas, men jeg bestemte meg for å sette utdannelsen på vent og heller satse for fullt på brytingen frem mot OL i Tokyo. Jeg bor hjemme hos mor, og får økonomisk støtte fra familien i tillegg til stipend fra Olympiatoppen. Så håper jeg også at sponsorer skal få øynene opp for meg etter dette gullet, sier Grace Bullen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder