SLÅTT IGJEN: Martin Johnsrud Sundby (til høyre) var overlegen i Kobberløpet. Petter Northug måtte igjen finne seg i å være bak, som han også er her under NM-lagsprinten i Alta tidligere i måneden.
SLÅTT IGJEN: Martin Johnsrud Sundby (til høyre) var overlegen i Kobberløpet. Petter Northug måtte igjen finne seg i å være bak, som han også er her under NM-lagsprinten i Alta tidligere i måneden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Northug slo Tønseth og Iversen, men ble knust av Sundby

SPORT

Petter Northug (32) hadde lite å stille opp med mot Martin Johnsrud Sundby (33) i Kobberløpet. I kvinneklassen var Ragnhild Haga (27) suveren i kamp mot flere tidligere langrennshelter.

Publisert: Oppdatert: 15.04.18 10:00

Fredag signerte Skiforbundet en sponsoravtale med Norgesgruppen, som kan gjøre veien tilbake på landslaget enda lengre for Coop-sponsede Petter Northug.

Lørdag målte 32-åringen krefter med en rekke norske landslagsløpere i det 43 kilometer lange Kobberløpet i Sulitjelma i Nordland.

Martin Johnsrud Sundby grep raskt kontrollen i løypen og sikret en trygg seier. Men på plassen bak -fem minutter og tre sekunder bak – gikk Northug i mål.

Etter målgang fikk han spørsmål fra speaker om han satser mot landslaget neste sesong.

– Jeg kan bare si at jeg skal satse knallhardt mot Kobberløpet i 2019, svarte han til stor jubel inne på stadion i et TV-klipp vist på Avisa Nordland.

32-åringen slo både Didrik Tønseth og Emil Iversen. Tønseth ble nummer tre, et halvt minutt bak Northug, og Magnus Stensaas nummer fire. Iversen endte på 10. plass, 16,23 bak.

Iversen forteller til Avisa Nordland at han gikk på en real smørebom og måtte stake hele veien. Det endte i en ordentlig smell.

– Jeg har aldri gått tom så «gæli» som jeg gjorde i dag. Det er rett og slett fascinerende å kjenne, sier han til avisen.

Hyllet Bjørgen og Bjørndalen

Før rennet lovet Northug til TV 2 at han ikke ville gjøre som Marit Bjørgen (38), Ole Einar Bjørndalen (44) og Emil Hegle Svendsen (32), i alle fall ikke helt ennå. Samtidig brukte han anledningen til å hylle de avtroppende skikongene og -dronningen.

– Det virker som det har blitt en trend å gi seg. Vi har mistet mange store skinavn. Bjørndalen har vært kongen av vinteridrett, og Bjørgen er mestvinnende på damesiden. Det blir jo litt trist, men de har hatt to fantastiske karrierer. Jeg unner dem alt godt videre i livet, og ønsker dem lykke til med det som skal skje etter karrieren, sier Northug.

Haga sterkest

I kvinneklassen kunne ingen gjøre noe med den olympiske mesteren Ragnhild Haga, som gikk i mål etter to timer og 13 minutter.

Hun karakteriserer rennet, som hun vant overlegent, som «god trening» i et intervju med Avisa Nordland.

Anne Kjersti Kalvå var nærmest, men ble slått med seks minutter og 27 sekunder.

Landslagsløperne fikk blant annet konkurranse fra flere veteranen: 52-åringen Marianne Dahlmo (stafettsølv i Calgary-OL i 1988), 50-åringen Anita Moen (stafettsølv fra OL i 1994, 1998 og 2002) og 52-åringen Solveig Pedersen (stafettsølv fra Albertville-OL i 1992).

Her kan du lese hvordan det gikk med de norske profilene fra Calgary-OL–Norges dårligste vinter-OL noensinne.

Pedersen holdt beste følge av veteranene da hun ble nummer fire 17 minutter bak Haga. Moen ble nummer åtte, 27.26 bak, mens Dahlmo ble nummer 14.

Her kan du lese mer om