BLE RUNDLURT: Kristoffer Brun fikk trøbbel da han ble lurt av flere tyver i Oslo tirsdag. Bildet er fra 2015. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Kristoffer Brun rundlurt og robbet av frekke tyver: –  Guffen opplevelse

OL-medaljør Kristoffer Brun ble frastjålet bilen da en bande slo til mot ham i Oslo tirsdag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den norske lettvektsroeren, som i fjor tok OL-bronse i Rio, er nå på plass i Sveits for å ro verdenscupfinalen i Luzern fra fredag. Opptakten til VM-generalprøven ble dramatisk. Ikke langt fra hjemmet på Torshov i hovedstaden skulle Brun kvitte seg med noen flasker på en gjenvinningsstasjon.

Brun helt uten sponsorer: – Må nesten være idiot

– Da jeg satte meg tilbake i bilen ble døren revet opp. To karer stjal en caps som lå i setet. Jeg kastet meg ut av bilen og etter litt knuffing og dytting fikk jeg tilbake capsen. Men da jeg snudde meg var bilen borte, forteller Brun til VG.

Sjokket var stort da roerens Volkswagen Caravelle ikke lenger sto der.

Tyvene hadde stukket av med telefonen hans. Brun fikk kontaktet politiet som prøvde å spore den. Men iPhonen var allerede skrudd av. Men politiet klarte derimot å spore en iPad Brun hadde liggende bak i bilen.

Tufte utsatt for tyver: Skremmer tyvene med MMA- og brytekompiser

Slik ble bilen funnet ved Aker sykehus litt lenger nord i Oslo. Men både iPhonen og iPaden var borte sammen med en bag hvor roeren blant annet hadde en pulsklokke. Kristoffer Brun er utdannet tømrer og savner også en del verktøy etter det frekke tyveriet.

– Det var en guffen opplevelse. Politiet mener det kan ha vært et samarbeid mellom de som stjal capsen og de som tok bilen. Tyvene er filmet med overvåkningskamera på sykehuset, men jeg tviler vel egentlig om det skjer noe mer med saken så lenge bilen ble funnet, sier Brun.

Det hører med til historien at tyvene stakk av i en bil tydelig merket med Kristoffer Bruns navn og bilde på utsiden.

Dobbeltsuksess for Hoff: – Kjempemessig

– Det var vel ikke så rutinert gjort, smiler han.

Mens makkeren Are Strandli har et friår satser Kristoffer Brun i singelsculler denne sesongen. Etter å havnet rett utenfor pallen i både EM i Tsjekkia og verdenscupen i Polen tidligere i sesongen, håper bergenseren å bli blant de tre beste i den siste verdenscupen før VM i september.

– Det ble en hektisk tirsdag, men jeg tror ikke det som skjedde skal påvirke innsatsen min i Sveits, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder