SKUFFET: Nils Jakob Hoff måtte innse at drømmen om en finale-plass i OL røk i dag. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Ingen OL-finale for Hoff: – Masete, hardt, litt klønete og dårlig

RIO/OSLO (VG) Nils Jakob Hoff (31) rodde for en OL-finaleplass, men endte 40 sekunder bak vinneren. Etterpå slaktet han egen innsats.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg ga det jeg hadde, og var superoffensiv. For offensiv. Det blir for lite flyt, masete, hardt, litt klønete og dårlig roing, oppsummerer han selv.

Hoff lå som sistemann i semifinalen helt fra start til mål på de to kilometerene som kunne gitt ham OL-finaleplass i dag. 31-åringen havnet lenger og lenger bak, og da han til slutt ble klokket inn, var han ikke mindre enn 40 sekunder bak vinneren Ondrej Synek fra Tsjekkia.

En skuffelse for nordmannen i singlesculleren, som sier han rett og slett ikke har fått nok kilometer i singelsculleren til at det holdt i dag.

– Dette er jo ikke det man drømmer om, men jeg gjorde et ærlig forsøk. Under disse forholdene skinner det dessverre gjennom at jeg har for få kilometer i singlesculler.

Husker du? Hoff slet med ryggplager - trente ti timer om dagen

Fersk i singlesculleren

Til tross for at det ikke ble en OL-finale: Hoff har likevel prestert godt som har kommet seg til semi. Han satt inntil nylig i dobbeltsculleren sammen med Kjetil Borch, en makker han har hatt gjennom mange år og som han også tok VM-gull med i 2013.

Men tidligere i år ble Hoffs plass i stedet gitt til Olaf Tufte. En nedtur for den 31 år gamle roeren - men han bestemte seg for å satse videre på egen hånd, i singlesculler. Det gjorde han klokt i, og Hoff ble til slutt belønnet med OL-billett.

Det ble ikke mye tid å omstille seg på for 31-åringen. I går fikk han se sin eks-makker Borch ta bronse sammen med Olaf Tufte, mens Hoffs eget OL-eventyr stoppet i semi.

Så du denne? Hoff vil fortsette karrieren: –Vil være med på revolusjonen

Akterutseilt

Hoff rodde i det første av to semifinaleheat i dag, og fikk en god start på heatet sitt.

I heller grått Brasil-vær, og med regn i lufta, virket Hoff ekstremt klar for å trøkke til i håpet om å nå en A-finale. For å greie det måtte han bli blant de tre beste - de øvrige ville gå til B-finale.

Ved 500 meter hadde Hoff imidlertid havnet et lite stykke bakpå. Han passerte streken sist av alle, og hadde en formidabel oppgave foran seg dersom han skulle greie å klatre seg opp igjen.

Ingenting er umulig, og det gjensto ennå 1500 meter av løpet. Men da roerne var halvveis hadde han tapt enda mer, og nordmannen kastet et blikk over skulderen for å se hvor han hadde konkurrentene.

Det synet var antakelig en smule nedslående for Hoff.

Etter trekvart løp, ved 1500 meter, var ingenting endret. Hoff hadde ikke mulighet for avansement, og de tre som tok finaleplass ble følgende: Tsjekkiske Ondrej Synek, Damir Martin fra Kroatia og Angel Fournier fra Cuba.

Hoff krysset målstreken som sistemann - rundt 40 sekunder etter vinneren.

VG LIVE: Slik var løpet

Finale-missen til tross - Hoff er ikke ferdig på det olympiske vannet ennå - i morgen skal nordmannen ro B-finale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder