FINALEBORDET: Disse åtte spillerne utgjorde finalebordet i NM i Dublin tidligere i år.

FINALEBORDET: Disse åtte spillerne utgjorde finalebordet i NM i Dublin tidligere i år. Foto:Nordicbet,

Slik blir det første poker-NM i Norge

For første gang i historien blir det i november arrangert et norgesmesterskap i poker på norsk jord.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I 2014 kom lovendringen Poker-Norge hadde ventet på. Endelig ble det lovlig å spille poker i Norge. Riktignok under regulerte former med private lag og et norgesmesterskap.

I mars i år kom den endelige bekreftelsen, og Lotteritilsynet ga tillatelse til at det første norgesmesterskapet i poker kunne bli avholdt i Norge.

KOMMENTAR: Fjerner forbud med hevet pekefinger

Mesterskapet blir arrangert i samarbeid mellom Norsk Pokerforbund og Global Poker Tours.

– Vi er stolte og glade over å kunne samarbeide med verdens største og beste pokerarrangør, Global Poker Tours, om å arrangere det første lovlige Norgesmesterskapet i poker på norsk jord. Vi jobber for det vi mener er det beste for norske pokerspillere og det at Global Poker Tours er med gjør at vi kan tilby et arrangement i verdensklasse for norske pokerspillere til høsten, sa leder i Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland, i en pressemelding.

Støtter veldedig formål

Det er også bestemt at fem prosent av omsetningen i mesterskapet vil gå til Blodkreftforeningen.

– Dette er en god nyhet for vår organisasjon, våre medlemmer og alle de som er rammet av en blodkreftrelatert sykdom. De midlene vi vil tjene på arrangementene vil i sin helhet gå til Blodkreftforeningens arbeid som blant annet er en likepersontjeneste, informasjonsvirksomhet og etablering av møteplasser for blodkreftpasienter og deres pårørende, sa styremedlem i Blodkreftforeningen, Tone Hansen, i pressemeldingen.

NM i tre former

Det vil bli arrangert NM i tre former. No Limit Texas Hold'em (Main Event), Pot Limit Omaha (PLO) og No Limit Texas Hold'em (turbo).

* Main Event vil ha et innkjøp på 5000 kroner, og man kan kjøpe seg direkte inn eller kvalifisere seg gjennom en av de fem regionale kvalifiseringene. Disse vil bli arrangert i Oslo, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Bodø i oktober og november.

* PLO-mesterskapet vil ha et innkjøp på 3000 kroner.

* Turbo-turneringen vil koste 2000 kroner.

Dermed vil vi gjennom det første norgesmesterskapet på norsk jord få tre norgesmestere.

Syv dager

Etter det VG erfarer vil mesterskapet gå over syv dager fra 18. til 24. november. Main Event vil vare fra og med 19. november, med finalebord 24. november. Det er fortsatt ikke bestemt hvor NM vil spilles, men alt tyder på at det vil bli i Oslo-regionen.

Main Event vil ha tre startdager, torsdag, fredag og lørdag, dag to spilles søndag, dag tre mandag og finaledagen spilles tirsdag.

Totalt vil Main Event ha et tak på et sted mellom 2000 og 2500 spillere, og alle innkjøp må skje digitalt før turneringen.

PLO-turneringen spilles 18. og 19. november, mens turbo-turneringen vil ha startdager 22. og 23. november, og finaledag 24. november.

Men den første lovlige pokerturneringen som vil bli arrangert på norsk jord er Østlandsmesterskapet, som er kvalifiseringen til Main Event som spilles i Oslo, tar sted på Holmenkollen Park Hotel 10. til 11. oktober. Deretter går turen til Kristiansand 17–18 oktober, Bodø 24–25 oktober, Trondheim 31 oktober til 1 november, og Bergen 7 -8 november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder