I SKUDDET: Casper Ruud er virkelig i form om dagen og drømmer om å bli verdens beste tennisspiller. Nordmannen har samme trener som Roberto Bauptista som er seedet som nummer 22 i verden. Foto:Frode Hansen,VG

Ekspert: - Ruud blir tidenes norske tennisspiller innen fire år

Pappa Christian Ruud ble på sitt beste nummer 39 på verdensrankingen i en alder av 23 år. Sønnen kan tangere rekorden tre år yngre.

  • Kjetil R. Anda
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det mener hvertfall en av Norges fremste tenniseksperter, Christer Francke.

– Ingenting er umulig, spesielt ikke når han er så god som nå, sier Francke til VG.

Casper Ruud er bare 16 år, men regnes som Norge største tennistalent og ble tidenes yngste norgesmester i en alder av 15 år. Pappa Christian er tidenes beste norske tennisspiller. Foreløpig.

Lørdag eller mandag (avhengig av hvordan det går i seedingen) spiller Casper Ruud sin første kamp noensinne i kanskje verdens mest kjente turnering, Wimbledon. På det britiske gresset skal 16-åringen fra Snarøya i Bærum fortsette i det gode sporet fra French Open tidligere i år da han blant annet slo fjorårets finalist, Jaume Munar.

– Målet er å komme til kvartfinalen. Jeg er ranket som nummer 14 eller 15 - noe som tilsier at jeg skal komme til tredje runde. Da er jeg allerede bare én kamp unna kvartfinalen, sier Ruud til VG.

Samarbeidet med den spanske treneren Pedro Rico som ble innledet i fjor, har utvilsomt gitt sine resultater.

VG møtte tennisens Ødegaard: Ruud: – Vil bli verdens beste junior

Hjemme har Ruud full støtte fra familien som solgte huset for å finansiere supertalentets karriere.

– Kult

EKSPERT: Christer Francke kommenterer tennis for Eurosport Foto:VG Arkiv,

Den positive opplevelsen fra French Open gir utvilsomt selvtillit inn mot turneringen i Wimbledon. Ruud synes det er stas å bli spådd en fantastisk karriere av en som har så god peiling på tennis som Francke.

– Det er ganske kult at en som har så god erfaring sier at jeg kan bli bedre enn pappa når jeg bare er 20 år.

– Føler du selv at det er realistisk?

– Jeg føler jo at jeg har et potensial. Man har alltid et mål og jeg kjenner at det ikke er så langt til verdenstoppen som man kanskje skulle tro.

Les også: Tror Ruud kan bli like god som Djokovic, Federer og Nadal

Vanskelig overgang til gress

Den siste uken har Ruud terpet på å spille på gress. 16-åringen er regnet som en grusspesialist og sier overgangen til gress er ganske vanskelig.

– Spillet man får på gress er egentlig ikke noe jeg er stor fan av, men jeg har omstilt meg ganske bra.

Likevel tror både Ruud og Francke at kvartfinalen er innen rekkevidde.

– Det vil være veldig stort å være blant de åtte beste juniorene i verden. Det tror jeg han kommer til å bli i løpet av et par år uansett, sier Francke.

– Jeg kan ikke si at jeg er dritgod på gress, men rutinen er ikke så stor blant juniorer uansett, så det bør absolutt gå bra, sier Ruud offensivt.

Seedingen for juniorer i Wimbledon foretas fredag kveld.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder