Hoffs startdrama: – Hadde vært skandale om jeg hadde gått rundt

Kom seg likevel greit til semifinalen

Norge ber OL-arrangøren skjerpe seg

RIO/OSLO (VG) Nils Jakob Hoff (31) startet med kjempetrøbbel, men hadde få problemer med å ta seg til semifinale i OL. Norges håp i singelsculler var nær ved å velte. Nå får OL-arrangøren beskjed om å skjerpe seg.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg ble presset ut av posisjon og holdt på å gå rundt, sier Hoff – som var nær å oppleve alle roeres store skrekk: Å selv havne i vannet.

– De kjører oss frem i startbryggen, men kjørte holderen for langt frem. Den sto bare inn i hekken min. Så da jeg skulle ta det første taket ble jeg stående mot den, forklarer han etter å ha stått klemt mellom den såkalte koppholderen - der båten skal være - og bryggen.

VG Spesial: Få med deg alt om OL med Juva-guiden

– Jeg satt der med hånden i luften og prøvde å si at her er noe galt. Men de bare kjørte på, forteller han. Hoff prøvde å protestere på starten i ett minutt. Til ingen nytte.

– Jeg har aldri opplevd noe sånt før, sier han til.

– Det er ingen skandale, men hadde vært skandale om jeg hadde gått rundt. Så fra arrangørens side er dette bare noe de må ta tak i, sier han og lover at Norge vil ta opp saken på lagledermøtet senere i dag.

– Gikk det noen tanker gjennom hodet om at dette kunne ryke?

– Nei, jeg måtte bare tenke på hva jeg skulle gjøre, svarer bergenseren til VG.

Tenker ikke på finale

I tirsdagens første kvartfinale var den norske roeren blant forhåndsfavorittene til å gå videre – sammen med cubanske Ángel Fournier Rodriguez og australieren Rhys Grant.

Enorme Rodriguez på 108 kg har både sølv og bronse fra VM etter at han ble nummer syv i siste OL. Hoff havnet over seks sekunder bak ham etter et løp som slettes ikke var optimalt.

VG Live: Vi fulgte Hoff i aksjon direkte!

PÅ LAGOA: VGs reporter Jostein Overvik. Foto:

Men han ville ikke vurdere finalesjansene på brygga etter løpet. Semifinalen blir beintøff torsdag.

– Jeg tenker ingen ting om den nå. Jeg får komme meg på sykkelen og restituere, svarer Hoff.

Han tok plass i singlesculleren først i begynnelsen av juni etter at den norske dobbeltfireren ikke klarte å kvalifisere seg til OL under kvalifiseringen i Luzern.

Cubaneren startet klart best, og den cubanske båten fikk en båtlengdes ledelse allerede rett etter 500 meter.

Sett denne? Her kupper NRK-Ramm Bolt-showet

Da lå Hoff som nummer fem, men da roerne var halvveis var han altså inne på tredjeplass.

Mer å gå på

Den plassen beholdt han, og i mål kom han på tredjeplass – noe som sikret semifinalebillett i båtklassen der Olaf Tufte skaffet OL-plassen med sin 4. plass i fjorårets VM.

Den indonesiske båten med Memo om bord, presset Hoff litt, men semifinaleplassen var aldri truet. Sørkoreanske Dongyong Kim ble nummer fem, mens Shakhboz Kholmurzaev fra Usbekistan endte sist i kvartfinalen.

Leste du denne? Hoff oppsøker juling

I forsøksheatet lørdag var Hoff meget sterk, selv om det var tøffe forhold på rostadion. Blant annet gikk en serbisk båt rundt på roernes første OL-dag, men Nils Jakob Hoff var suveren og vant sitt heat på tiden 7.17,47.

I dag rodde han langt raskere – 6.56,94. Men har mye mer å gå på.

Særlig i starten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder