STRAFFE ELLER IKKE? Her er straffesituasjonen. Dommeren mente Mande Sayouba felte Flamur Kastrati. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Omdiskutert straffe reddet Strømsgodset

Godset-treneren: – Det var to straffer

Dommer-Hagen: – Den andre er «uggen»

NADDERUD (VG) (Stabæk-Strømsgodset 0-1) Denne straffesituasjonen og én til blir nok diskutert heftig utover kvelden.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I en forferdelig dårlig 1. omgang skjedde det fint lite før i det 39. minutt. Da ble Flamur Kastrati spilt fri. Strømsgodset-spissen, som i kveld var tilbake etter fire kampers karantene etter at han slo til Vadim Demidov i sesongpremieren, gikk i gresset i en duell med keeper Mande Sayouba, og dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket.

Det så ut som et billig straffespark. Etter å ha sett reprisene skjønner imidlertid Egil «Drillo» Olsen at Hagen blåste.

VG Live Vi fulgte kampen minutt for minutt her

– Kastrati konstruerer straffen, men dommeren har ikke noe valg når keeperen først tar ut armen, fastslår TV 2-eksperten overfor VG.

Flamur Kastrati er enig med «Drillo» og skjønner ikke at Stabæk-spillerne mener han falt lett.

– Keeperen kaster seg i beina mine og da er det klar straffe. Det er ikke rart at Stabæk-spillerne påstår at jeg faller lett. Det er jo Stabæk-spillere. Hvis du ser bildene, så ser du at det er straffe, sier Kastrati til VG.

Lurte keeper

Strømsgodset-kaptein Lars-Christopher Vilsvik scoret på straffen etter å ha sendt keeperen i et hjørne og ballen i det andre.

Om 1. omgang var et eneste stort gjesp, ble det bedre de siste 45. Da var Stabæk best, men de slet med å komme til de store sjansene før dommeren kom i fokus igjen i 75. minutt.

Fire tap allerede

Da var det Stabæk som ville ha straffe etter at innbytter Moussa Njie gikk ned innenfor 16-meteren etter at han først hadde rundlurt målscorer Vilsvik. Dommer Hagen vinket spillet videre til store protester fra hjemmelaget.

TV-bildene så ikke ut til å gi Grue-dommeren rett. Og i den situasjonen er «Drillo» kategorisk.

– Det var en soleklar straffe, fastslår Egil Olsen.

Saken fortsetter under bildet

VINKER SPILLET VIDERE: Moussa Njia har akkurat kommet seg på beina og ser at dommer Tom Harald Hagen markerer tydelig at dette var ikke strafffe. Det skal Lars-Christopher Vilsvik (liggende) være glad for. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen er helt enig med den tidligere landslagstreneren.

– Jeg trengte ikke å se reprisen på noen av straffene. Skal jeg være helt ærlig var det straffe i begge de to situasjonene, sier enn dønn ærlig Godset-trener og innrømmer at laget hans var heldig i dag.

– Men Bugge er så god nå at han hadde vel reddet den uansett, spøker «BP».

Dommer Tom Harald Hagen - sist ut av garderobene på Nadderud i kveld - sier dette om vurderingene han gjorde.

Var ikke sikker

– Vurderingen min av den første er at den er riktig. Den andre er «uggen» for jeg ser ikke noe treffpunkt. Da må du ta den på en slags følelse, og for å dømme straffe vil jeg være sikker. Da vil jeg ha sett kontakten, sier Hagen, som skulle hjem for å se de omdiskuterte situasjonene.

– Gruer du deg til å se reprisen?

– Nei, vi skal se og lære av dette. Vi har bommet på straffer og truffet på straffer. Det er slik vi jobber, vi må ta lærdom av det. Vi kan ikke frykte å gjøre feil, for da blir det enda flere.

Strømsgodset-treneren var naturlig nok fornøyd med tre poeng.

– Tre sjanser på bortebane er vi fornøyd med, og vi slipper ikke Stabæk til heller. Vi har slitt med å holde nullen, og når vi endelig klarer det så overskygger det alt. Vi kommer ikke hit for å underholde.

Stabæk har fått en grusom sesongstart med fire tap allerede på seks kamper. Forrige sesong kom det fjerde tapet først i 22. serierunde.

Strømsgodset har også en del å jobbe med. På 90 minutter skapte de tre sjanser i kveld. Den siste på overtid. Da traff innbytter Tommy Høiland tverrligger med en suser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder