Skuffet Super Bowl-stjerne forlot pressekonferansen uten et ord

«MVP»-forbannelsen fortsetter

Det var en lite snakkesalig quarterback som møtte pressen etter Super Bowl-tapet for Denver Broncos. Uten et ord forlot  stjernespiller Cam Newton (26) pressekonferansen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Godt plantet i stolen med hettegenser over hodet var det en ordknapp quarterback som møtte pressen etter nederlaget for Denver Broncos i nattens Super Bowl-finale. 26-åringen svarte unnvikende, eller ikke i det hele tatt da han fikk spørsmål om sin hittil største kamp i karrieren.

– De spilte bedre enn oss. Jeg vet ikke hva du vil jeg skal si. De traff på flere situasjoner enn oss og det var utslagsgivende, sa Newton ifølge Yahoo Sport.

På spørsmål om han husket noe spesielt fra kampen svarte Newton kort og greit:

– Nei.

Mens lagkameratene tok seg tid til å svare på spørsmålene forsvant plutselig Panters' store stjerne målløs ut av pressesenteret med senket hode.

VG Pluss: «Dødsforbannelsen» som rammet Chargers fotballhelter

«MVP»-forbannelsen fortsetter

Denver Broncos vant nattens Super Bowl mye takket imponerende forsvarsspill av Von Miller (26). Linebackeren ble draftet av Broncos som nummer to etter at Newton ble valgt aller først av Carolina Panthers i 2011-utgaven av draften.

Dermed var det nesten skrevet i stjernene at Miller spilte hovedrollen da Newton ble stoppet gang på gang av Denvers' aggressive forsvar, og skrev motstanderen inn på en tvilsom liste.

Ikke siden Kurt Warner vant Super Bowl i 1999 har en spiller som ble kåret til grunnseriens mest verdifulle spiller (MVP) vunnet Super Bowl.

Newton fikk lørdag prisen som grunnseriens mest verdifulle spiller, men klarte ikke leve opp til forventningene i finalen. Før kampen varmet Newton opp med gullsko med påskriften «MVP» og statistikker fra hans beste sesong i NFL-sirkuset. 26-åringen var også ikledd en tskjorte med en gullfarget Supermann-logo på.

HUSKER DU DENNE? Butler serverte Patriots seieren i høydramatisk Super Bowl

Artikkelen fortsetter under bildet

GULLSKO: Newtons oppvarmingssko var ikke av det ydmyke slaget. Skoen var full av imponerende statistikker satt av 26-åringen gjennom sesongen. I finalen kom derimot quarterbacken ettertrykkelig ned på jorda igjen. Foto: Kyle Terada , Reuters

– Beste forsvaret jeg har sett

26-åringen fikk imidlertid liten hjelp av den offensive linja til Panthers. Newton ble taklet hele 13 ganger i finalen mot Broncos. Han har kun blitt taklet 3,4 ganger per kamp gjennom sesongen. På det meste har Newton blitt stoppet seks ganger ifølge NFL-journalist Ian Rapoport.

Broncos-legende og nåværende direktør, John Elway, uttalte etter kampen at Denver-forsvaret var «det beste han noensinne hadde sett».

STOR VG SPESIAL: Alt du trenger å vite om NFL

Det gjorde at Newton kun traff på 18 av 41 pasninger, en treffprosent på 44. Gjennom fem sesonger i Panthers har den prosenten vært omkring 60. Nå må superstjernen vente helt til september før han får muligheten til å revansjere seg.

VG Live: Slik vant Denver Broncos Super Bowl

SUPERMAN: Cam Newton har uttalt at Supermann er hans alter ego, men mot Broncos var det lite som tydet på at 26-åringen hadde superkreftene som måtte til. Foto: Ezra Shaw , Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder