LANGT FREM: Haugsrud tror Pettersen begynner å føle på at det er langt frem. Her fra helgens sesongavslutning. Foto: Jeff Gross , Afp

Golfekspert om Pettersen: – Hun har ikke alderen på sin side

Tror neste sesong blir avgjørende for Tutta

Suzann Pettersen (34) avsluttet søndag sesongen med 14.-plass. Til tross for én seier og ni topp 10-plasseringer, har det vært et golfår under pari for oslojenta.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For første gang siden 2006-sesongen tjente Pettersen under 1 million dollar i premiepenger. I oktober forsvant hun også ut av topp 10 på verdensrankingen for første gang på 435 uker.

Det er blitt én seier for 34-åringen. Den kom i april i en ordinær LPGA-turnering. For øvrig har det blitt ni topp 10-plasseringer.

– Det har ikke vært en sesong hun kommer til å tenke tilbake på fra gyngestolen, sier golfkommentator og tidligere proff Per Haugsrud til NTB.

– Det begynner nok å føles litt langt fram for henne nå. Jeg tror 2016 blir et veldig viktig år for Tutta. Hun kan leve med én litt svakere sesong, for det er ikke en krisesesong, men det er ikke der hun ønsker å være. Spørsmålet er hvor lenge en som kun tenker seirer, orker det, fortsetter eksperten.

LES OGSÅ: Pettersen legger seg flat: – Jeg er sønderknust

Lav snittalder

Foran henne på resultatlistene florerer det med ungjenter. Av de elleve som er foran henne på verdensrankingen, er det kun Cristie Kerr som er eldre med sine 38 år. Hun ligger plassen foran tolvteplasserte Pettersen.

Snittalderen på de øvrige ti er 23,5 år.

– Tror du vi får se Suzann Pettersen blant verdens aller beste golfere igjen?

– Jeg har alltid tro på Suzann, men hun har ikke alderen på sin side. Småjentene begynner å bli gode. Det er langt fram, men jeg har troen. Det mangler ikke på treningsvilje. Hun kommer til å ta ett siste rykk, og derfor blir 2016 en viktig sesong. Om hun fortsetter å ramle nedover på verdensrankingen og ikke vinner titler, tror jeg hun kommer til å tenke seg om, spår Haugsrud.

LES OGSÅ: Tutta: – Jeg er alltid bråkmakeren

To hovedmål

I 2016-sesongen er det to ting som skiller seg ut i kalenderen for Pettersen. US Open, som alltid har vært 34-åringens hovedmål, og OL i Rio.

– For henne er det viktig med OL. Det er stort i Norge, men kanskje ikke så stort blant spillerne. Det er lettere å vinne OL enn en majorturnering. Startlisten er ikke i nærheten av like god i OL, avslutter Haugsrud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder