Går ut mot rykteflommen

Blir en annerledes sesong

I GANG IGJEN: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen fotografert på Olympiatoppen etter en treningsøkt tidligere denne uken. Foto: Jostein Magnussen VG

Nå leter Bjørndalen og Domratsjeva etter barnevakt

Skiskytterparet Darja Domratsjeva (29) og Ole Einar Bjørndalen (42) innser at de må skaffe seg ekstra hjelp når de blir foreldre i oktober.

Artikkelen er over tre år gammel

Men det har ikke bare vært fryd og gammen etter at det i april ble kjent at de to er et par og venter barn. Bjørndalen og Domratsjeva har blitt ofre for mange rykter.

– Det har vært noen stygge episoder, innrømmer Bjørndalen overfor VG.

– Medier i Russland og Hviterussland meldte at jeg har vært og bygget hus i Minsk, at jeg var byggeleder. Naboen hadde bekreftet det. Så ble «nyheten» oversatt i Google translate og havnet i norske medier.

SETT? Denne norske legenden henter inspirasjon fra Bjørndalen

Vil være mer forsiktig

Han ler av episoden, men han er alvorlig når han sier at paret heretter må være mer forsiktig med hva de sier «fordi det blir vrengt og vridd på». Mye går tapt i oversettelsen, erkjenner Bjørndalen.

Les også: Domratsjeva om babylykken: - Det er planlagt og veldig ønsket

– Hva er sannheten?

– To ganger har jeg vært og sett på huset som Darja har holdt på med i flere år. Hun trenger ikke min hjelp for både moren, stefaren, broren og kona til broren er alle arkitekter.

– Er du skremt over at rykter presenteres som sannheter?

– Dessverre så er det så som så med researchen til mange medier og det lages sensasjonsoppslag som er usanne uansett om vi bidrar eller ikke. For å si det sånn: Det hadde jo vært hyggelig om det som ble skrevet var i nærheten av å være sant, fastslår Ole Einar Bjørndalen til VG.

Slik er Bjørndalens nye plan

– Døgnet har ikke nok timer

På den andre siden innrømmer Bjørndalen at det blir umulig å få tiden til å strekke til når både han og kjæresten skal satse videre som toppidrettsutøvere og oppdra en unge.

– Det går rett og slett ikke. Vi skal selvfølgelig sette av ekstremt mye tid når barnet kommer, men døgnet har ikke nok timer, sier skiskytteren til VG.

– Darja planlegger å trene for fullt igjen etter fødselen, og skal hun som jeg få tid til to treningsøkter om dagen så må vi ha ekstra hjelp. Derfor har vi begynt å lete etter en god barnevakt.

Saken fortsetter under bildet

SKISKYTTERSTJERNER: Ole Einar Bjørndalen omkranset av kjæresten Darja Domratsjeva (t.h.) og Kaisa Mäkäräinen. Bildet ble tatt av IBU i anledning en kalender. Foto: IBU/Martin Embacher

VG møtte Ole Einar Bjørndalen mellom to treningsøkter på Olympiatoppen i Oslo tirsdag. Foreløpig har ikke 42-åringen «spikret» planene for den kommende sesongen.

Fikk du med deg denne? Her er ski-fedrenes råd til Bjørndalen

– Det blir en annerledes sesong med fødselen i oktober. Jeg får se hva jeg gjør med høydeoppholdene. Det kan hende jeg kjører mindre høyde i år og gjennomfører fullt høydefokus neste sesong. Det må jeg se på.

Mer pendling

Svangerskapet og fødselen vil naturlig nok spille inn på hans sesongforberedelser. Han skal være til stede under fødselen i Minsk i oktober, men planlegger samtidig å få med seg alt av samlinger med skiskytterlandslaget før den tid.

– Vi må bare planlegge godt, så får vi se hvordan vi løser det. Hvor vi skal holde til, hvem som vi skal ha tettest på oss, sier Bjørndalen.

Trolig kommer de to til å pendle mellom Østerrike hvor Bjørndalen bor og Minsk som er hjemstedet til Domratsjeva, før de begynner å lete etter snøen så tidlig som mulig i månedsskiftet oktober/november.

KGB-SJEF TIL NETTSTED: Domratsjeva var KGB-offiser

I VG Sportens podcast får du høre dommen over bokseverdenens superkamp, Leicester-helten som ble flau og hvorfor far og sønn Thoresen må passe seg som hockeyeksperter:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder