KONTROVERSIELT: Spillere for San Francisco 49ers gikk ned på kne da nasjonalsangen ble spilt før kampen mot Indianapolis Colts søndag. Det fikk visepresident Mike Pence til å forlate kampen i protest. Foto: Michael Conroy AP

USAs visepresident forlot NFL-kamp i protest

Den amerikanske visepresidenten forlot en NFL-kamp fordi flere spillere ikke ville stå under nasjonalsangen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den amerikanske visepresidenten Mike Pence melder på Twitter at han gikk fra en Colts-kamp etter at flere av spillerne satt i protest under nasjonalsangen.

– Jeg forlot dagens kamp fordi presidenten og jeg ikke vil beære et arrangement som ikke respekterer våre soldater, vårt flagg og vår nasjonalsang, skriver han på Twitter.

GIKK I PROTEST. Visepresident Mike Pence under NFL-kampen. Foto: Michael Conroy AP

Donald Trump har tidligere oppfordret til å sparke NFL-spillere som ikke vil stå under nasjonalsangen. Trump presiserte at det var han som hadde bedt visepresidenten om å gå i protest:

Spilleren Colin Kaepernick (29) skapte store overskrifter da han nektet å stå under den amerikanske nasjonalsangen for et drøyt år siden – på grunn av urettferdighet mot svarte. Han har til og med hisset på seg USAs president Donald Trump.

Og flere har kastet seg på:

Nyhetsbyrået AP meldte søndag at Kaepernick ifølge CBS News vil stå under nasjonalsangen hvis han får spille i NFL igjen. I ettertid har de imidlertid presisert at de ikke har grunnlag for å skrive at han vil stå, kun at han vil spille i NFL igjen.

Kaepernick er fortsatt klubbløs.

Flere spillere hos Kaepernicks forrige arbeidsgiver, San Francisco 49ers, protesterte også denne uken ved å knele under fremførelsen av nasjonalsangen.

FORTSATT KLUBBLØS: Colin Kaepernick er fortsatt klubbløs. Foto: Scott Cunningham, AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder