VISTE KLASSE: Roger Federer er i form foran US Open. Foto: AFP

Første Federer-tittel på over et halvt år

(VG Nett) 203 dager etter at han løftet trofeet i Australian Open, kunne endelig Roger Federer juble for en tittel igjen.

  • Benjamin Bye Åsali
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Roger Federer vant årets første Grand Slam i Australia, med finalesifrene 6-3, 6-4, 7-6 mot Andy Murray. Da var datoen 31. januar.

Siden har ikke Federer vunnet noe som helst. Inntil i dag.

I ATP Masters 1000-finalen i Cincinnati slo han hjemmehåpet Mardy Fish, som hadde gjort en imponerende turnering. Han vant også første sett mot Federer i tiebreak, men legenden kom tilbake.

Også andre sett gikk til tiebreak. Der var Federer suveren og vant 7-1.

VGTV:Er dette trikset ekte, Federer?

Best når det gjaldt

Det viktige Federer-breaket i avgjørende sett kom «selvfølgelig» på stillingen 4-4. Til slutt vant han kampen 6-7 (5), 7-6 (1), 6-4.

VG Nett-leser:- Det er så trademark Federer å bryte på det stadiet av matchen, og å serve det hele hjem er han god til. Herlig!Diskutér

Akkurat som i semifinalen mot Marcos Baghdatis klarte dermed Federer å vippe kampen i sin favør når de aller viktigste poengene skulle spilles.

- Dette var en perfekt kamp for oss begge, men dessverre kan bare en av oss vinne, sier Federer etter kampen

Federer har spilt seg gradvis i form i oppkjøringen til årets US Open, den siste av årets Grand Slam-turneringer. I forrige masters-turnering i Toronto spilte han seg til finale, men tapte der mot briten Andy Murray, som sammen med Federer er blant de store favorittene når verdens beste samles i New York til US Open 30. august.

Nadal sliter - Del Potro ute

Verdensener Rafael Nadal har ikke funnet toppformen på hardcourt. I Toronto tapte han mot Murray, mens han i Cincinnati måtte se seg slått av Baghdatis.

Årets US Open går for øvrig uten regjerende mester Juan Martin Del Potro, som har trukket seg grunnet skade. Del Potro slo Federer i finalen i 2009.

Federer har vunnet 63 av de 90 finalene han har spilt på ATP-touren. Dagens seier var hans 17. i ATP Masters 1000-sammenheng. I US Open kan han vinne sin 17. Grand Slam.

Alt om sport:Sjekk VG Netts sportsforside

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder