VOLLEYKLEM: Christian Sørum slenger seg i armene på Anders Mol under verdensserien i Brasil. Bildet er fra semifinalen hvor de vant kampen 2–0 over et annet brasiliansk par. Foto: Alexandre Loureiro / Getty Images South America

Volleyballsensasjonen uteble – Norge tapte finalen mot Brasil

(Christian Sørum/Anders Mol – André Loyola/Evandro Oliveira 0–2) De spilte sin første finale i verdensserien i sandvolleyball. Men Christian Sørum (23) og Anders Mol (21) kom til kort mot Brasils stjerneduo.

Det var også den første finalen i verdensserien for et norsk par på åtte år (Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr tapte i Stavanger-turneringen). Men det gikk ikke denne gangen heller sett med norske øyne. Uansett hvor mye Christian Sørum og Anders Mol prøvde.

– Vi skulle gjerne prestert bedre. Men vi kan ikke være annet enn superglade. Vi er i finalen i en firestjerners turnering, og møter verdens beste lag. Kanskje kunne vi tatt første sett, men Brasil satt servepress på oss i det andre, og da var det gjort, sier Anders Mol.

20 års ventetid

Dermed blir seieren til Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen fra Berlin i 1998 fortsatt stående som siste triumf for Norge i verdensserien i sandvolleyball.

Men det var ikke hvem som helst Christian Sørum (23) og Anders Mol (21) møtte i Itapema. Nemlig de regjerende brasilianske verdensmesterne André Loyola og Evandro Oliveira. Støttet av flere tusen hjemmefans.

Sørum og Mol hadde en meget god start på kampen. De hadde åpenbart bestemt seg fra første ballveksling. De ledet på 6–4. Og de hadde godt spill – både i forsvar og angrep – da de gikk opp i 18–16. Men brasilianerne var dyktige fra 18–18. Derfra vant tre strake poeng og settet 21–18.

Brasil fortsatte med grepet om kampen i andre sett. Bare glimtvis hadde de grunn til å føle seg truet. Spesielt Evandro Oliveira (210 cm) var fryktelig god. Hoppservene var kraftfulle. Rekkevidden hans i forsvar er og blir imponerende. Verdensklasse, rett og slett.

Første finale

Brasil stakk av på sluttet av det avgjørende settet. Norge avverget første matchball. Men i andre forsøk gikk poenget inn. 21–16.

– Akkurat nå føles det surt. Men vi er i finalen for første gang. Vi hadde aldri vært inne på topp fire tidligere i verdensserien. I løpet av ett år har det skjedd mye. Nå har vi i hvert fall bevist at vi har et høyt toppnivå, sier Christian Sørum.

les også

Volleyballsensasjonen Andreas Takvam om suksessen: – Det er et eventyr

Sørum og Mol har yppet seg flere ganger siden de slo gjennom i den gjeveste turneringen (FIVB Beach Volleyball World Tour) siden i fjor. I fjor slo de flere topplag. Blant annet Latvia – som da var toppranket – i sveitsiske Gstaad. I tillegg seiret de i CEV Master (Europatouren) i slovenske Ljubljana.

Men ingenting kommer opp mot det de presterte i Brasil i pinsehelgen. De tok av i semifinalen mot brasilianske Victor Felipe/ Guto. Med 2–0 i sett (best av tre) i løpet av 33 minutter viste nordmennene klasse.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder