FANSEN FORNØYD: Tiger Woods vinker til den jublende folkemengdene etter at han avsluttet med en birdie på det 18. hullet på Bellerive Country Club søndag. Foto: AP

Koepka vant foran magisk Woods

Selv om det var Brooks Koepka som stakk av med seieren var det Tiger Woods i god gammel form som fikk størst oppmerksomhet under sesongens siste majorturnering.

  • NTB

28 år gamle Koepka tok dermed sin andre strake majortittel, og karrierens tredje, etter å ha avsluttet søndagens runde med fire slag under par. Han endte dermed med totalt 16 slag under par. Han har fra før av vunnet US Open to ganger.

Nærmest fulgte landsmannen Woods, to slag bak Koepka, etter en fabelaktig sisterunde.

– Å gjøre dette er virkelig utrolig, sa Koepka, om seieren sin etterpå.

Woods gjorde nemlig avslutningen på turneringen ulidelig spennende ved å vise storform på linje med det han utviste da han i sin tid ble PGA-mester 14 ganger.

Koepka beholdt på sin side roen under det intense presset som oppsto da Woods nærmet seg.

– Jeg hørte alle brølene da Tiger gjorde sitt løp. Det var gøy. Det gjorde det underholdende, forsikret Koepka.

BEHOLDT ROEN: Brooks Koepka med vinnertrofeet etter seieren i PGA-turneringen. Foto: AP

Woods har ikke vunnet en majorturnering siden US Open i 2008. 42-åringen slo seg gjennom banen og sto til slutt med episke 64 slag på sisterunden, med en snauy syv meter lang birdieputt på 18. hull. Avslutningen medførte at han kunne forlate banen til enorm jubel fra fansen.

– De har vært så positive hele uken. Jeg kan ikke takke dem nok for det de sa der ute og hva det betydde for meg å komme tilbake og forsøke å vinne en stor turnering igjen, sa Woods søndag.

Australske Scott taklet ikke presset like bra. Han lå lenge an til å ta annenplassen i turneringen foran Woods, men en bogey på 18. hull sendte ham ned på tredjeplassen, ett slag bak Woods og tre bak Koepka totalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder