STABÆK ØNSKER VELKOMMEN MOMENTUM: Stabæk ønsker Momentum velkommen inn i den blå familie, t.v. i bildet Sigmund Rederscheid – E-sport ansvarlig i Stabæk Fotball, t.h Eirik Larsen – Daglig leder Momentum

STABÆK ØNSKER VELKOMMEN MOMENTUM: Stabæk ønsker Momentum velkommen inn i den blå familie, t.v. i bildet Sigmund Rederscheid – E-sport ansvarlig i Stabæk Fotball, t.h Eirik Larsen – Daglig leder Momentum Foto: Stabæk Fotball

I dag møter Stabæk Vålerenga - i Counter-Strike:GO

Momentum blir «Stabæk Momentum», og blir dermed det andre laget i Telenorligaen med en norsk fotballklubb i ryggen.

Forrige uke kom lanseringen av eSerien, en FIFA-turnering hvor 18 norske fotballklubber skal stille med lag, inkludert Stabæk. Den Bærum-baserte fotballklubben har valgt å ta det hele ett steg videre inn i e-sporten, gjennom det som nå blir Stabæk Momentum.

– For Stabæk Fotball sin del, var e-sporten noe vi har vært nysgjerrige på en stund. Vi ser muligheter her, og dette er en målgruppe vi i Stabæk ønsker å ta på alvor, skriver e-sport ansvarlig i Stabæk Fotball, Sigmund Rederscheid til VG.

Han forteller at de tidlig i dialogen med Momentum oppdaget at de passet godt sammen.

– De står for de samme verdiene som vi har i dag; vi skal i vareta bredden, ha en verdig satsing på de unge og et sterkt elitelag. Alltid. Uansett, sier Rederscheid.

les også

Satser tungt på «eSerien 2019» – 18 norske klubber med i FIFA-turnering

TROR PÅ SEIER: Andreas Aslaksrud, her på scenen under Telenorligaens sluttspill i 2018, har troen på at en god dag kan sikre dem seieren mot Nordavind. Foto: Eivind Von Døhlen, Telenorligaen.

Møter et toppet Nordavind

Denne mandagen møter Stabæk Momentum laget Nordavind, som er e-sportsatsningen til Vålerenga. Begge lagene stiller ferskt, etter at Nordavind forrige uke signerte noen av landets sterkeste Counter-Strike-spillere. Andreas Aslaksrud, som spiller for Stabæk Momentum, sier til VG at mye vil avhenge av individuelle ferdigheter.

– Som lag så er både vi og Nordavind ferske, så ingen av oss vil rekke å få inn spesiell taktisk dybde. Mye vil bli avgjort av individuelle ferdigheter, så det gjelder å treffe skuddene sine og gjøre smart valg, sier Aslaksrud.

Stabæk blir den andre norske fotballklubben som velger å satse på e-sport. Andreas Aslaksrud forteller at dette betyr mye for lagets drøm om full profesjonalisering.

– At store klubber som Stabæk tar steget inn i norsk e-sport kommer til heve nivået betraktelig og forhåpentligvis vil flere nordmenn og norske lag kunne hevde seg internasjonalt fremover, sier Aslaksrud til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder