VM-kongen Tande får med Stjernen til Monaco Grand Prix

OBERSTDORF (VG) Daniel-André Tande (23) ble kongen av Oberstdorf-VM med to gull. Bonusen er en drømmetur til Monaco Grand Prix – med fiffen på VIP-plass – som gjest i Formel 1-teamet Sahara Force India.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Med på turen blir «gullkompis» Andreas Stjernen (29). Begge hopper med ski fra BWT (østerriksk vannteknologi), som har inngått sponsoravtale med Norges Skiforbund, og står bak Sahara Force India.

– Vi er veldig stolte av Daniel-André Tande og Andreas Stjernen sin innsats i vinter, og vi ønsker å gi dem en skikkelig bonus, sier Lutz Hübner, direktør i BWT til VG.

les også

Slik ble Tande forvandlet fra «eplekjekk» til verdensmester

ROSA OG RASK: Her er bilen Tande og Stjernen skal få stifte nærmere bekjentskap med under Monaco Grand Prix. Esteban Ocon kjører her GP i Mexico City i oktober. Foto: Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Han legger til at Stjernen får VIP-turen til Monte Carlo fordi han var den første i selskapets historie som vant på BWT-ski (bygd av Fischer). Mens Tande er invitert etter det individuelle VM-gullet i Oberstdorf.

– De skal få være med på innsiden, og oppleve alt på nært hold, men bilene våre får de ikke kjøre, sier en lattermild Hübner.

De lett gjenkjennelige bilene i rosa lakk, med motor fra Mercedes kjøres av Sergio Perez og Esteban Ocon. Snart «slippes de» i en ny utgave. I god tid før det berømte billøp (siden 1929) i fyrstedømmet 27. mai, med glamour i verdensklasse.

OVERLYKKELIG: Daniel-André Tande stuper i armene på Andreas Stjernen, mens Johann André Forfang og Robert Johansson kaster seg med på jubelen. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Tande skalv så kroppen ristet på toppen av monsterbakken i Oberstdorf før han hoppet som ankermann. Han snakket stolt og litt rørt om nok et gull (har tre nå i VM-skiflyging-sammenheng).

les også

Derfor herjer Norge i hopp igjen

De var Norges tredje laggull i mesterskap på 1058 dager. Det startet med Falun-VM (nordisk), fortsatte med Kulm (skiflyging) i 2016, og etter søndagens triumf virker det som Alexander Stöckls gutter er uslåelige.

De har vunnet seks på rad (verdenscup og VM inkludert). 19. februar er det OL-lag. Norge har aldri vunnet denne øvelsen. Nå kjenner Stöckl på presset.

– Vi har fortsatt noe å gå hoppteknisk. Så får vi se på hva vi gjør forhold til konkurranseprogrammet. Det kan hende vi sparer noen til rennet i Willingen, som er det siste før vi drar til Sør-Korea, sier Stöckl.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder