VM-kongen Tande får med Stjernen til Monaco Grand Prix

OBERSTDORF (VG) Daniel-André Tande (23) ble kongen av Oberstdorf-VM med to gull. Bonusen er en drømmetur til Monaco Grand Prix – med fiffen på VIP-plass – som gjest i Formel 1-teamet Sahara Force India.

Publisert:

Med på turen blir «gullkompis» Andreas Stjernen (29). Begge hopper med ski fra BWT (østerriksk vannteknologi), som har inngått sponsoravtale med Norges Skiforbund, og står bak Sahara Force India.

– Vi er veldig stolte av Daniel-André Tande og Andreas Stjernen sin innsats i vinter, og vi ønsker å gi dem en skikkelig bonus, sier Lutz Hübner, direktør i BWT til VG.

les også

Slik ble Tande forvandlet fra «eplekjekk» til verdensmester

ROSA OG RASK: Her er bilen Tande og Stjernen skal få stifte nærmere bekjentskap med under Monaco Grand Prix. Esteban Ocon kjører her GP i Mexico City i oktober. Foto: Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Han legger til at Stjernen får VIP-turen til Monte Carlo fordi han var den første i selskapets historie som vant på BWT-ski (bygd av Fischer). Mens Tande er invitert etter det individuelle VM-gullet i Oberstdorf.

– De skal få være med på innsiden, og oppleve alt på nært hold, men bilene våre får de ikke kjøre, sier en lattermild Hübner.

De lett gjenkjennelige bilene i rosa lakk, med motor fra Mercedes kjøres av Sergio Perez og Esteban Ocon. Snart «slippes de» i en ny utgave. I god tid før det berømte billøp (siden 1929) i fyrstedømmet 27. mai, med glamour i verdensklasse.

OVERLYKKELIG: Daniel-André Tande stuper i armene på Andreas Stjernen, mens Johann André Forfang og Robert Johansson kaster seg med på jubelen. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Tande skalv så kroppen ristet på toppen av monsterbakken i Oberstdorf før han hoppet som ankermann. Han snakket stolt og litt rørt om nok et gull (har tre nå i VM-skiflyging-sammenheng).

les også

Derfor herjer Norge i hopp igjen

De var Norges tredje laggull i mesterskap på 1058 dager. Det startet med Falun-VM (nordisk), fortsatte med Kulm (skiflyging) i 2016, og etter søndagens triumf virker det som Alexander Stöckls gutter er uslåelige.

De har vunnet seks på rad (verdenscup og VM inkludert). 19. februar er det OL-lag. Norge har aldri vunnet denne øvelsen. Nå kjenner Stöckl på presset.

– Vi har fortsatt noe å gå hoppteknisk. Så får vi se på hva vi gjør forhold til konkurranseprogrammet. Det kan hende vi sparer noen til rennet i Willingen, som er det siste før vi drar til Sør-Korea, sier Stöckl.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder