RYGGPROBLEMER: Anders Mol har fått ryggproblemer i VM. Her sammen med makker Christian Sørum. Foto: Christian Charisius/dpa / dpa

Slik skal Mol bli skadefri til kvartfinalen i VM

HAMBURG (VG) Anders Mol (22) fikk ryggproblemer fredag morgen. Nå må han bli skadefri på under ett døgn. Da skal Norge spille kvartfinale i VM.

Anders Mol og Christian Sørum (23) er klare for kvartfinale etter en dramatisk åttedelsfinale mot Latvia. Oppladningen til den kampen var ikke optimal. Mol fikk ryggproblemer fredag formiddag. Nå må han skynde seg for å bli skadefri til kvartfinalen som spilles lørdag formiddag.

– Først og fremst må jeg hvile, og jeg må få litt behandling igjen etter denne kampen. Jeg må ikke stå for mye, så jeg må prøve å legge med ned og bare slappe av rett og slett, sier Mol til VG etter åttedelsfinalen.

– Hva tenker man når man får en skade i VM?

– Det er frustrerende. Jeg har lyst til at alt skal være perfekt, og at oppladningen til kampene skal være så optimal som mulig. Du kan begynne å tvile.

– Jeg tok noen piller, så det hjalp på smerten. Men når jeg kommer på stadion er det bare å glemme alt. Adrenalinet kommer, og det er «game on», fortsetter den to meter lange blokkspilleren.

Dette sa Mol og Sørum etter åttedelsfinalen:

Mol har vært skadeforfulgt de siste årene. I 2017 punkterte lungen hans to ganger på to måneder, og i høst fikk han en skade i kneet. Kort tid før VM fikk han problemer med kneet igjen, og det måtte sjekkes. Kneproblemene er borte, men nå er det altså ryggen som er problemet.

VG snakket også med far og trener Kåre Mol etter åttedelsfinalen mot Latvia.

– Hva skal dere gjøre nå for å få Anders bra igjen til kvartfinalen?

– Vi har vært usikre og han har fått behandling. Han måtte ta noen tabletter som var muskelavslappende. Nå skal vi kutte intervjuene fort, for han skal på behandling også skal vi prøve å myke opp den ryggen igjen til i kvartfinalen, svarer Mol, som mandag ble kåret til verdens beste trener.

Hør hvorfor treneren trodde hjertet hans skulle stoppe:

Mol og Sørum møter italienske Lupo/Nicolai i kvartfinalen lørdag kl. 10.30. En eventuell semifinale spilles også lørdag. Finalen er søndag 14.00.

– Nå er det bare kremen igjen. Det var åtte lag som røk ut i dag. Italia har bronse fra sist OL, og de er veldig rutinerte. Vi liker egentlig å spille mot dem, så det blir en ny «fight». Men for hver kamp vi spiller nå, blir det tøffere motstand. Vi gleder oss veldig, for nå begynner det veldig å bli moro, sier trener Kåre Mol om den kampen.

Derfor nekter Sørum å bli med på Mols feiring:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder