VERDENSMESTER: Emil Bergquist jubler for VM-tittelen sammen med Thomas «Aqua» Arnould sist sommer. Foto: Epic Games / TT NYHETSBYRÅN

Fortnite-verdensmesteren Emil (17) i eksklusiv Australian Open-turnering

Verdensmester Emil Bergquist Pedersen (17), er invitert av den verdenskjente tennisturneringen Australian Open, for å kjempe i en eksklusiv Fortnite-turnering midt under finalehelgen.

– Det er en eksklusiv turnering, sier far Frank Pedersen til VG.

Sønnen Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen, som i sommer ble verdensmester i Fortnite, er en av seks europeiske spillere, som er invitert til å delta i Australian Open sin Fortnite-turnering. Den skal arrangeres under finalehelgen til den verdenskjente Grand Slam-turneringen i tennis.

les også

Lekket video skal vise nytt Fortnite-kapittel

Fortnite-turneringen skal foregå både som en veldedighetsturnering og som en soloturnering der spillerne skal kjempe om 400.000 australske dollar (2,5 millioner norske kroner).

Blant annet er åtte av de beste amerikanske spillerne også invitert.

Emil (17) sammen med faren Frank Pedersen sist sommer. Foto: Thomas Nilsson / VG

– 1. og 2. februar blir det rigget opp spill i flere etasjer, litt slik det var under VM i New York også, sier Pedersen.

Han holder kontakten direkte med arrangøren av den verdenskjente tennisturneringen, der tennislegenden Roger Federer spiller sin første rundekamp mandag førstkommende.

– Jeg tror tanken er at de mellom tennisfinalene skal gi publikum en ekstra gimmick, med Fortnite-turnering på centercourten, sier Pedersen.

17-årige Emil og faren drar til Australia allerede neste helg. Under finalehelgen skal han under veldedighetsturneringen også spille sammen med en australsk sportspersonlighet. De er ikke kjent hvem denne personen er ennå.

Men Emil Bergquist Pedersen har allerede beundrere i idrettskretser. Skiløperen Emil Iversen håpet i fjor på noen felles spilløkter.

les også

Magnus Carlsen på 9. plass i verden i «Fantasy»: – Fascinerende

I sommer stakk Emil Bergquist Pedersen (16) av med både VM-tittelen i Fortnite og rundt 13 millioner kroner i New York.

– Jeg tenker å kjøpe en ny pc, oppgradere spillutstyret mitt litt så jeg kan bli enda bedre, men utenom det så tenker jeg bare å spare, sa Bergquist Pedersen til VG i sommer etter at VM-tittelen var sikret.

VM-tittelen sikre han sammen med Thomas «Aqua» Arnould. Dette samarbeidet ble meldt å være over kort tid etter VM.

– Det har vært enorm oppmerksomhet men det har vært positivt. Vi føler e-sport blir sett på som noe annet før og etter den seieren, sier Pedersen.

Han forteller at det har vært mange henvendelser fra potensielle sponsorer fra både Asia, USA og Europa etter VM-tittelen. Men Pedersen sier de skal være selektive og bruke tid før de inngår sponsoravtaler.

les også

Endelig kommer det endringer i Fortnite til roboten B.R. U. T. E

Fortnite ble lansert av spillselskapet Epic Games i 2017. Fortnite er et Battle Royale-spill, som kort fortalt går ut på at opp til 100 spillere lander på en øde øy.

Der må de finne våpen så fort som mulig for å kunne beskytte seg selv mot andre spillere mens de flykter fra en sirkel som gjør kartet mindre. Målet er å være den siste spilleren i live.

les også

Fortnite-Emil er ski-Emils nye helt: – Jeg håper å spille med ham

På nyåret var den unge verdensmesteren i Fortnite også en av prisutdelerne på Idrettsgallaen, der han og youtuber Joachim Haraldsen delte ut prisen for årets trener. Det var for øvrig hekkeløper Karsten Warholms trener, Leif Olav Alnes, som fikk prisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder