Superinnbytter slo tilbake etter skademareritt: – Tøffe måneder

SKIEN (VG) (Odd – Viking 1-0) Innbytter Markus Kaasa (21) scoret etter åtte minutter på banen da Odd slo Viking 1–0 i toppkampen på Skagerak Arena. Det gjorde han etter lang tid med motgang.

For 21-åringen fikk kneskåla ut av ledd i august, mistet halve fjorårssesongen og har bare to korte innhopp så langt denne sesongen. I toppkampen mot Viking ble han byttet inn for Joshua Kitolano (17) i pausen.

Og Markus Kaasa endte opp med å bli kampens store spiller. Han ble matchvinner med kampens eneste scoring tidlig i andre omgang, hans andre eliteseriescoring i karrieren.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var godt å lykkes med den i starten så jeg fikk litt selvtillit til å fortsette videre, sier Kaasa til VG.

Skaden kom bare måneder etter gjennombruddet i Eliteserien. Han ødela kneet i et innhopp mot Start i august. Månedene på sidelinjen har vært tunge, men 21-åringen mener han er sterkere nå.

– Det har vært noen tøffe måneder, men jeg har fått trent på ting jeg ikke har hatt tid til å trene på tidligere. Så jeg føler jeg har kommet styrket ut av det. Det er selvfølgelig kjipt å være på sidelinjen og se kompisene mine spille fotball mens jeg sykler, men det er veldig deilig å være tilbake, legger han til.

MATCHVINNER: Markus Kaasa var blid og fornøyd i pressesonen etter kampslutt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix

21-åringen har flere noen få aldersbestemte landskamper, og kom til Odd fra Porsgrunn-klubben Hei i 2017. Hans far Terje er fetter til tidligere Kongsvinger-storscorer Kjell Roar Kaasa.

Kjell Roar Kaasa forteller til VG at han og Terje Kaasa spilte sammen i hjembygda Drangedal.

– Dette er virkelig moro for slekta, sier Kjell Roar Kaasa.

Og mannen med 59 mål på 134 kamper i Eliteserien legger til om Markus: – Jeg vet ikke om han blir like målfarlig som meg, fordi han har en litt annen rolle.

Den «nye» Kaasa får uansett velfortjent ros av sjefen etter kampen.

– Han er en juvel. Han har de kreative egenskapene han viste i dag. Vi trengte det etter Viking var flinke til å stoppe oss i første omgang, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Kaasa sendte også Odd opp i tetsjiktet. Laget ligger på tredjeplass, men har like mange poeng som serieleder Molde (en kamp mer spilt) og serietoer Bodø/Glimt. Samtidig sendte han Viking ned til fjerdeplass.

Kaasa feiret på litt mer normalt vis enn hva Odds Torgeir Børven gjorde mot Rosenborg i runde to. Se spissen forklare den feiringen her:

Genialt bytte

Odd tok kommandoen fra start, men slet med å spille seg gjennom et godt og kompakt Viking-forsvar. Likevel var det bortelaget som var farligst. Kristian Thorstvedt hadde en god mulighet tidlig i omgangen: Zlatko Tripic slo inn fra venstre, Thorstvedt raget høyest i feltet, men headingen gikk utenfor.

Men etter pause kom altså Kaasa inn. Det ble avgjørende.

– Vi bytter for å få mer kreativitet, forklarte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Og kreativitet det fikk han. For Kaasa markerte seg umiddelbart med en frekk hælflikk til Birk Risa, som skjøt i stolpen.

les også

Gulldrøm på «Heimebane»

Minutter senere stanget han inn 1–0 på et godt innlegg fra Fredrik Oldrup Jensen. Keeper Iven Austbø havnet på halvdistanse.

– Han lå mye høyere i banen og truet den bakre fireren vår mer enn Kitolano, sier Vikings Kristian Thorstvedt.

– Jeg synes vi leverer en ganske god første omgang. Vi skaper de største sjansene, så det er mye positivt å ta med seg fra den første omgangen. I andre omgang detter vi litt nedpå. Litt tunge bein kanskje. De scorer på den eneste store sjansen de har. Litt bittert å ikke få meg seg noe herfra, sier Thorstvedt, som ble kåret til Vikings beste på VG Børsen.

Han har tatt Eliteserien med storm de første rundene. Se to av scoringene hans denne sesongen her:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder