HYGGELIG TONE: Suzann Pettersen hilser på nåværende USA-preisdent Donald Trump i West Palm Beach i Florida en sommerdag i 2007. Foto: Helge Mikalsen VG

Tutta hyllet president Trump

Golfproffen Suzann Pettersen (35) feirer at Donald Trump blir USAs nye president.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Twitter meldte den norske golfstjernen dette – sammen med et bilde av de to – onsdag morgen norsk tid (midt på natten der hun oppholdte seg i USA):

«Hats off for this man, you dit it! Mr. president :) congrats my friend».

Oversatt betyr det: «Hatten av for denne mannen. Du klarte det. Gratulerer min venn».

Tweeten forsvant riktignok i 09.00-tiden, uvisst av hvilken grunn. Litt over klokken 10.00 norsk tid uttrykket golfstjernen akkurat det samme på mikrobloggtjenesten – denne gangen uten bilde.

Bakgrunn: Sjokket: Donald Trump blir USAs neste president

– Glad i å fyre opp

HYLLET TRUMP: Suzann Pettersen twitret dette i morgentimene onsdag. Foto:

Pettersen og Trump har blitt gode kompiser i løpet av de siste årene. Da VG møtte den norske golfstjernen i fjor fortalte «Tutta» at de to hadde kjent hverandre i 10-12 år. Da ledet Trump meningsmålingene på Republikanernes side. Likevel var hele verden godt kjent med hans mange omdiskuterte uttalelser.

I dag – 9. november – ble han USAs nye president.

Les også: Dette vil Trump gjøre de første 100 dagene som president

– Hans politiske uttalelser vil jeg ikke si så mye om, men han har alltid vært en støttespiller for kvinnegolfen. Det blir sikkert hyggelig å treffe han igjen. Det er bare noen uker siden sist jeg snakket med ham, sa Suzann Pettersen til VG til 29. juli i fjor, under British Open.

På spørsmål om hva hun synes om Trumps uttalelser i valgkampen, fortalte Norges golf-ess at den nåværende presidenten «er glad i å fyre opp der det er mulig å fyre opp».

– Donald er ikke redd for å si det han mener. Om det er smart eller ikke, skal ikke jeg si noe om, men han sier det han har på hjertet.

Husker du? Tutta om vennen Trump: – Han er glad i å «fyre opp»

Vil besøke Trump i Det hvite hus

IVRIG: - Trump har alltid støttet kvinnegolfen, sier Suzann Pettersen, som her er fotografert sammen med mangemilliardæren i 2010. Foto:

I 2015 sa Tutta dette til NTB om Trump:

– Hvis han ender opp i Det hvite hus skal i alle fall jeg dit. Da har jeg en kompis høyt oppe. Jeg har allerede begynt å kalle ham presidenten,

– Hva synes du om norske mediers omtale av ham?

– Han blir jo i mange sammenhenger beskrevet som en klovn. Samtidig kjenner jeg få personer som liker seg selv så godt som det han gjør. Han er ikke redd for å si det han mener – på godt og vondt. Av og til kan det bli helt feil, mens andre ganger blir det «home run».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder