FLAGGBÆRER: Ole-Kristian Bryhn bærer det norske flagget under åpningsseremonien natt til lørdag norsk tid.
FLAGGBÆRER: Ole-Kristian Bryhn bærer det norske flagget under åpningsseremonien natt til lørdag norsk tid. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Ole-Kristian Bryhn blir Norges flaggbærer i Rio

27-åringen til VG: – En ære

SPORT

RIO DE JANEIRO/OSLO (VG) Skytteren Ole-Kristian Bryhn (27) blir Norges flaggbærer under åpningsseremonien i Rio.

Publisert: Oppdatert: 03.08.16 19:15

Den offisielle åpningen av sommer-OL i Rio starter klokken 01:00 norsk tid natt til lørdag. Da er det skytteren Bryhn som bærer Norges flagg, bekrefter toppidrettssjef i Olympiatoppen Tore Øvrebø.

Bryhn etter OL i 2012: – Hardt for lille Norge å hevde seg i skyting

– Vi hadde flere kandidater. Det som er med flaggbærere er at det skal klaffe på flere måter. En fantastisk utøver med gode resultater internasjonalt og bred erfaring og som kan være et symbol på bred og god satsing på en idrett i norsk toppidrett. Samtidig skal det klaffe med logistikken, med tanke på ankomst og konkurranser, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø på pressekonferansen i Brasil.

– Det er en ære

Like etter at toppidrettssjefen hadde kommet med nyheten om hvem som skulle bære flagget, kom Bryhn ruslende ned mot den norske pressen. Han styrte imidlertid først inn på McDonalds og bestilte seg en burgermeny - før han svarte på spørsmål fra pressen.

– Det setter jeg veldig stor pris på. Det er en ære å få bære det norske flagget for Norge i et OL, så jeg ble veldig glad da Tore (Øvrebø) spurte om jeg ville gjøre det, sier Ole-Kristian Bryhn til VG i Brasil.

Husker du? Olaf Tufte sier nei til å være flagget

Han var ikke med på åpningsseremonien i OL i London, da han først konkurrerte senere i mesterskapet. Det betyr at han deltar på en åpningsseremoni for første gang - som Norges flaggbærer.

– Jeg tror det blir stort. Å gå inn på åpningsseremonien der med det norske flagget har jeg aldri gjort før. Det vil være noe jeg husker for resten av livet, sier han.

– Vil bare slå positivt ut

Før OL meldte Olaf Tufte at han ikke ønsket å bære flagget i Rio, og sa «jeg drar til Rio for å ro fort. Ikke for å bære faner.» Bryhn skal i aksjon førstkommende mandag, mens seremonien er fredag kveld lokal tid. Likevel nekter han å tro at det vil slå negativt ut.

– Nei, det tror jeg nok ikke. Ikke noe negativt i alle fall. Det vil bare slå positivt ut, sier Bryhn på pressekonferansen.

Les også: Her er outsiderne som kan redde Norges OL-ære

Bryhn ble nummer syv i finalen på 50 meter rifle i London-OL i 2012. I Rio skal han konkurrere i 10 meter luftrifle, 50 meter 60 skudd og helmatch (4 x 20 skudd), skriver NTB. Dette sier sportssjef Tor Idar Aune om Bryhns sjanser i Rio-OL:

– Både på liggende og i helmatch har han gode sjanser. Ole-Kristian fikk seg en smell i fjor da han falt i bakken under trening i USA, men har jobbet hardt etter det. Vi tror han er i god nok form til å kjempe om en plass i finalen. Han har vist gjennom mange år at han har vært Norges beste skytter internasjonalt, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

For USA skal svømmeren Michael Phelps bære flagget, mens Andy Murray får æren av å bære Storbritannias flagg.

Her kan du lese mer om