Landslagssjefen om Norges gullhåp: – Kommer til å kjennes å bære presset

RIO DE JANEIRO (VG) Roerne Are Strandli (27) og Kristoffer Brun (28) er ett av få norske gullhåp i OL. Landslagssjef Johan Flodin håper på norsk suksess på flere arenaer – slik at ikke presset på dobbeltsculleren øker ytterligere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Om ikke det går så bra for andre, faller mye av fokuset på disse guttene. Det kommer til å kjennes å bære det presset, men det må vi være forberedt på, sier svensken til VG.

Den norske dobbeltsculleren i lettvekt var aldri truet i forsøksheatet og tok seg til semifinalen, snaue to sekunder foran USA. Etterpå smilte og lo duoen så fort de kom seg opp på brygga på Lagoa stadion – og det samme humøret holdt de til de syv norske mediene til stede hadde fått svar på alle spørsmål halvannen time senere.

Les også: Brun og Strandli til semifinalen

Brun erkjenner at det merker at OL er noe annet enn verdenscup og VM.

– Det skjer jo flere ting utenom konkurranse og så får vi mer oppmerksomhet. Også er det jo dette vi har jobbet mot i mange år, så det er en stor drøm å være her. Samtidig er det det samme vi skal gjøre. Vi prøver å nyte det og ha det litt gøy. Da er det lettere å slippe seg litt løs. Det er helt elementært for at det skal gå fort, sier han.

Dobbeltsculleren regnes sammen med håndballjentene for å være Norges største gullhåp. Det omtaler Strandli som et privilegium.

– Det er jo superkult. Å være i den posisjonen er jo noe man ønsker hele veien, fastslår han overfor VG.

Har luftet speedoen

Onsdag ror de semifinale. Da vet de hvordan det har gått med landslagskompisene Nils Jakob Hoff, Kjetil Borch og Olaf Tufte i sine respektive kvart- og semifinaler tirsdag.

Flodin mener sukess har smitteeffekt.

– Det jo sånn at suksess virker å være litt epidemisk. Nils, Olaf og Kjetil har i prinsippet gjort de samme tingene for å forberede seg som Are og Kristoffer, så går det bra for noen, så vet vi at vi ikke har gjort alt helt feil i alle fall, sier han.

I mellomtiden skal Strandli og Brun etter eget sigende drikke kaffe, terpe teknikk – og kanskje lufte speedoen en runde til.

– Vi har hatt den på og spasert ned på «beachen», men vi har ikke vært i sjøen ennå, så det er potensiale for mer speedobruk, gliser Brun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder