STORSEIER: Heidi Løke og Nora Mørk omfavner hverandre etter triumfen mot Angola. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Heidi Løkes løfte til Nora Mørk: «Kommer du, så blir jeg ett år til»

RIO DE JANEIRO (VG) For tredje gang følger Nora Mørk (25) i fotsporene til Heidi Løke (33) til en ny klubb. Men nå flytter hun ikke inn hos Løke – som hun har gjort før.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Da Mørk fikk tilbud fra Györ, var hun kjapt frampå og lurte på om hennes tidligere lagvenninne fra Aalborg og Larvik kom til å spille for ungarerne også kommende sesong.

– Jeg sa til Nora at «kommer du, så blir jeg ett år til», forteller Heidi Løke til VG.

Nora Mørk ble glad for løftet fra Løke:

– Det var veldig viktig at Heidi ble. Jeg er glad for det. Tiden er inne for meg til å prøve noe nytt, og da er det et stort pluss at Heidi er i klubben jeg vil spille for. Både sportslig og utenfor banen.

GODE BUSSER: Heidi Løke og Nora Mørk måler hvem som er høyest av dem utenfor OL-landsbyen. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

– Nora har fulgt etter meg i alle klubbene jeg har vært, smiler Heidi Løke og strekker beina i «gjestesonen» utenfor OL-landsbyen.

Flyttet inn hos Løke

Det begynte da 16-åringen Nora Mørk kom til Aalborg, så møttes de i Larvik, der Nora til og med var «leieboer» hos Løke.

Les også: Her er Noras drømmetall.

– Hun betalte ingenting, understreker Løke.

– Jeg bodde hos dem i fire måneder. Vi har blitt veldig gode venner, og kommer sikkert til å være mye sammen også i Ungarn, sier Nora Mørk.

Vennskapet og samarbeidet synes både på og utenfor banen. De har sin egen «hilseteknikk» og senest i kampen mot Angola fikk vi hva de kan utrette sammen på banen.

Kommer i riktig rom

– Vi finner hverandre veldig godt. Jeg vet at hvis jeg gjør jobben min, så kommer Heidi i riktig rom eller holder noen bak seg, sier Nora Mørk, som har storspilt i Rio de Janeiro. Både mot Angola og Brasil hadde hun 100 prosent uttelling, og Mørk er allerede oppe i 25 mål i turneringen. Samt 25 målgivende.

Les også: Derfor bretter de opp drakta

– Nora er selvfølgelig ikke hovedgrunnen til at jeg blir i Györ, men det er medvirkende, ved siden av at å ha en kjæreste og en sønn som trives veldig bra der, sier Heidi Løke.

Les også: Nora Mørk får topplønn i Györ.

– Hva synes du om Noras spill til nå i OL?

– Hun er en fantastisk håndballspiller. Hun er verdens beste i sin posisjon, uten tvil. Jeg er glad for at hun er norsk. Eksplosiviteten og håndballhodet er bra, sier hun om sin yngre lagvenninne.

VG I RIO DE JANEIRO: Ole Kristian Strøm.

Glad i ansvar

Løke sier at mørk er glad i å ta ansvar og veldig flink til det.

– Nora ser mye håndball. Hun lever og ånder for håndballen. Hun kan navnene på alle spillerne vi møter, og vet hvilken plass de spiller på.

Mørk går forbi i samme øyeblikk. Løke titter bort på henne:

– Ja, det er deg jeg snakker om!

Fredag er Montenegro motstander for Norge.

Les på VG+: Stort Mørk-intervju: – Jeg er en dårlig taper

– Vi vet at de kan spille tøft og har sett litt av kampene deres. De har tapt tre kamper og vil ganske sikkert vise seg fram fra en annen side, sier Heidi Løke om Norges finalemotstander for fire år siden (26-23 til Norge).

– De spiller alltid tøffe kamper mot oss, mener Løke, som også er vant til klubbkamper mot Bududnost, både fra Larvik og Györ.

Både Løke og Mørk føler at Norge «har noe på gang» i OL nå.

– Starten var ikke så god, men vi har forbedret oss fra kamp til kamp. Det er godt å se at det går den veien, sier Heidi Løke.

– Det blir tøft og jevnt mot Montenegro. Begge lagene ønsker sterk tå vinne. Men jeg håper og tror at vi vinner til slutt, sier Nora Mørk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder