LEVER DRØMMEN: Edvard Race har spilt fire Tippeliga-kamp for Stabæk denne sesongen. I går ble det 68 minutter mot Strømsgodset.
LEVER DRØMMEN: Edvard Race har spilt fire Tippeliga-kamp for Stabæk denne sesongen. I går ble det 68 minutter mot Strømsgodset. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Stabæk-junior ble proff i all hast

SPORT

Ni timer etter at han skrev under proffkontrakten var Edvard Race (18) på banen for Stabæk.

Publisert: Oppdatert: 21.04.16 10:40

Unggutten har spilt tre kamper for Stabæk som amatør, men reglene satte en stopper for videre spill med mindre han fikk en proffkontrakt. Den ble klar noen timer før Strømsgodset-kampen.

– Alt gikk i orden rett før klokken 10 på formiddagen. Det er en drøm som går i oppfyllelse å bli fotballproff, sier 18-åringen.

Har vært målet

Race, som er siste års junior og fyller 19 år i mai, klarte seg bra som høyre back mot Strømsgodset og spilte til fem poeng på VG-børsen.

– Det gikk greit. Defensivt løste jeg oppgavene bra, men jeg kunne kanskje vært bedre med offensivt. Lagmessig har vi god kontroll på kampen selv om vi taper 1-0, vurderer den ferske Stabæk-proffen.

Sett denne? Brann-seier tre og et halvt minutt på overtid

Siden han flyttet fra Jeløya utenfor Moss til Bærum for å gå på NTG Bærum som G-16-spiller, har målet vært å etablere seg på Stabæks A-lag. Nå er han der.

– Det er dette jeg har jobbet for siden jeg bestemte meg for å satse på fotballen. Jeg er fornøyd og stolt av meg selv. Så har jeg også lagt ned en solid innsats, sier Race.

Junioren er klar på at han har litt å jobbe med.

– Jeg har mye å jobbe på det fysiske i forhold til å flytte beina raskere, så må jeg bli bedre teknisk når det gjelder førstetouch, mottak og pasninger. Der har jeg litt å gå på og det jobber jeg med.

– Har tatt store steg

Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg er glad på ungguttens vegne.

– Spennende og moro. Det er gøy at vi får opp spillere fra juniorstallen. Det er vi nesten avhengig av når vi ikke er blant de rikeste klubbene i Tippeligaen. Race har tatt store steg i vinter. Nå er det viktig at han fortsetter utviklingen sin, sier Skjønsberg.

Her kan du lese mer om