SATT UT: Olaf Tufte har vært parkert hjemme med magekatarr den siste tiden. Bildet er tatt på Tufte Gård sist sommer.
SATT UT: Olaf Tufte har vært parkert hjemme med magekatarr den siste tiden. Bildet er tatt på Tufte Gård sist sommer. Foto: Christian Clausen VG

Olaf Tufte helt slått ut etter OL

SPORT

Han akter å ro helgens NM mot helseapparatets anbefaling. Olaf Tufte (40) har gått på en sykdomssmell etter OL.

Publisert: Oppdatert: 22.09.16 18:32

– Så jævlig vondt at jeg ikke fikk sove, beskriver han selv.

Etter å ha fått treningsstopp på grunn av vond rygg tidligere i september, fikk Tufte i forrige uke store problemer med magen. Han opplyser selv at diagnosen er gastritt – eller magekatarr.

Tufte med barna på OL-pallen: – Utrolig følelse

– Jeg fikk ikke sove på fire netter og måtte holde meg på sofaen i fire dager. Det har aldri skjedd før, forteller Tufte, som sist vinter måtte hasteoperere albuen etter en slimposebetennelse.

– Jeg var kvalm, men klarte aldri å kaste opp.

Ifølge Store medisinske leksikon handler gastritt om en betennelse i magesekkens slimhinne.

– Årsaken er nok en kombinasjon av mange ting. Jeg har sagt ja til mye, og det har blitt mye ekstra kjør etter OL. Jeg er dessuten glad i sterk mat og et glass vin. Det har vært veldig mye å gjøre og da smeller det til slutt, beskriver han.

Akutt gastritt kan utvikle seg til magesår. Men det frykter ikke Tufte. Han får syrebalanserende medisiner og føler seg en god del bedre allerede.

Leste du? Olaf Tufte-suksess i bare underbuksa

Onsdag rodde han på vannet i Horten havn.

– Det kjentes ikke så veldig bra ut, sier han.

Likevel satser Olaf Tufte på å avslutte sesongen med NM på Tunevannet i Sarpsborg lørdag og søndag.

– Jeg blir fort frisk etter sykdom og skylder klubben at jeg stiller opp i NM. Jeg er blitt anbefalt (av helseapparatet) å stå over. Men jeg sikter mot deltagelse – selv om det ikke er 100 prosent avklart ennå.

Han tar sikte på å ro både singelsculler, dobbeltsculler og dobbeltfirer i Sarpsborg. Han stiller sammen med Kjetil Borch i bronsebåten fra OL, men møter ikke klubbkompis Borch i kampen om NM-gullet i singelsculler.

Borch drar av sted: Splittes fra Tufte

Men nummer 11 i OL, Nils Jakob Hoff, stiller sammen med mange unge roere.

– Nå har de muligheten til å slå meg, sier Olaf Tufte. Han ramser foruten Hoff opp Martin Helseth, Oscar Helvig, Jørgen Nilsson og Erik Solbakken som potensielle utfordrere til NM-gullet som i fjor sikret Olaf Tufte kongepokalen.

Her kan du lese mer om