TRENERKANDIDATER: Ingen av disse fire er under kontrakt i 2017-sesongen. Fra venstre: Kjell Jonevret, Tom Nordlie, Luis Pimenta og Andreas Loberto. Foto: NTB Scanpix, VG

Flere klubber på trenerjakt –
her er noen gode kandidater

Det er flere enn Viking som må ut og finne ny hovedtrener. Her er noen av kandidatene som kan være ledig på jobbmarkedet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter at Kjell Jonevret og Viking skilte lag har Stavanger Aftenblad lansert svenskens assistent som en god erstatter. Ian Burchnall (33) har jobbet sammen med Jonevret i to sesonger og skal møte klubbledelsen senere denne uken.

Jonevret er på ingen måte ferdig med sin trenergjerning.
– Om det er noen som vil ha Kjell Jonevret så er jeg sugen på å gå ut og «krige» igjen. Jeg har hatt noen tøffe år i Stavanger, men jeg er bare 54 år. Det er nå jeg begynner å kunne min jobb, sier svensken til VG.

For en drøy uke siden var han innstilt på å «kjempe på». – Men så hadde vi noen samtaler og tenkte at vi kanskje skulle skilles. Da ble det slik, og det ble bestemt i helgen, sier Jonevret.

– Jeg har jo vært i denne situasjonen før, og jeg synes den er spennende.

Les også: Ber Viking ansette Ian (33) etter Jonevret-avgangen

Arne Erlandsen kom inn og reddet Lillestrøm fra nedrykk, men det er ikke sikkert han får fortsette i jobben.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann ser gjerne at Erlandsen blir, men ifølge Romerikes Blad har Bjarmann fått beskjed av styret om å komme opp med flere kandidater som kan diskuteres av det sportslige utvalget før styret tar en treneravgjørelse.

Flytter til Oslo

Stabæk vet foreløpig ikke om laget spiller i Tippeligaen eller Obos-ligaen neste sesong. Det blir avgjort på Nadderud først 20 dager før jul. 4. desember spilles den avgjørende kvalikkampen mot en motstander fra Obos-ligaen.

Trenerspørsmålet er også i det blå. Toni Ordinas tok over da Billy McKinlay ble sparket, men kontraktsforhandlingene er lagt på is til Stabæks fotballfremtid er avklart.

Spanjolen har kontrakt med klubben, men den gjelder jobben som juniortrener, skriver Budstikka.

I Haugesund blir Andrea Loberto erstattet av Eirik Horneland. Loberto ønsker å fortsette trenergjerningen et annet sted og flytter til Oslo. En helhetlig vurdering av arbeids- og familiesituasjonen lå bak avgjørelsen.

Het portugiser

Fredrikstad har hatt fire trenere på to år. Mons Ivar Mjelde takket for seg etter sitt vikariat etter denne sesongen og den tradisjonsrike klubben skal ha ny trener. Mjelde tok jobben da Jan Halvor Halvorsen måtte gå i begynnelsen av august.

Luis Pimenta har med litt portugisisk magi tatt Kongsvinger helt til Ullevaal stadion og cupfinalen - og kvalik til Tippeligaen. 35-åringens kontrakt går ut etter denne sesongen.

Hvilke trenernavn er aktuelle? Her er noen kandidater å velge blant:

• Tom Nordlie, fotballekspert hos NRK, har trent Skeid denne sesongen.
• Kjell Jonevret, ferdig i Viking etter fire sesonger.
• Per Joar Hansen, trente Rosenborg frem til sommeren 2014.
• Jostein Grindhaug, tidligere Haugesund-trener - nå sportsdirektør i klubben.
• Mons Ivar Mjelde, ga seg som FFK-trener etter å ha reddet klubben fra nedrykk.
• Andrea Loberto, ferdig i Haugesund, flytter til Oslo.
• Jan Halvor Halvorsen, sparket i FFK i sommer, trente Bodø/Glimt før det.
• Harald Aabrekk, har trent Sogndal, Tromsø, Haugesund, Brann og Aalesund.
• Arne Erlandsen, kom inn og reddet LSK fra nedrykk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder