VOLDSOMT SLAG: Novak Djokovic er i sin aller beste form og angrep både ballen og Rafael Nadal voldsomt i ATP-finalen. (foto: ATP)

Djokovics store revansje - knuste Nadal

Han ble slått av Rafael Nadal (27) i både US og French Open. Men i ATP-finalen fikk Novak Djokovic sin store revansje.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Serberen sendte den spanske verdenseneren fra hjørne til hjørne i O2 Arena i London. Og vant 6-3-, 6-4 etter bare 95 minutters spill.

- En stor måte å avslutte sesongen på, sier Novak Djokovic i sin takketale. Han vant en helt magisk avslutningen av ATP-sesongen, men skal fortsatt spille Serbias Davies Cup-finale mot Tsjekkia.

Nadal: - Utrolig spill

- Superspill. Utrolig spill, roser Nadal etter å tapt den eneste store finalen han aldri har vunnet.

- Jeg tror aldri jeg har sett Djokovic spille så bra, sier C More-ekspert Jens Björkmann - svensken med ni Grand Slam-titler i double.

Novak Djokovic jubler med ATP-pokalen. Foto: AFP

Djokovic vant Australian Open etter finaleseier over Nadal i vinter, men har ikke lykkes helt i de tre neste Grand Slam-turneringene. Han tapte for Nadal i en fantastisk semifinale i French Open og røk i Wimbledon-finalen for Andy Murray. Det ble et nytt tap for Rafael Nadal i US Open-finalen 9. september.

Men siden har Djokovic spilte på sitt mest fantastiske. Han har vunnet 22 strake kamper og hadde ATP-finalen i sin hule hånd fra start til mål.

Men Nadal løp så svetten silte og klarte å avverge to matchballer før Novak Djokovic satt inn nådestøtet.

Nadal har vært i 14 finaler på 17 turneringer dette året. Comebacket har vært enormt etter skadeproblemene i fjor. Men i kveld var han sjanseløs på å gjenta de store seierne over Djokovic i Paris og New York.

- Følelsesmessig sterkt etter alt som skjedde i fjor. En av mine beste sesonger, oppsummerer han.

Djokovic sjokkstartet

Serberen sjokkstartet med å bryte Nadals serve allerede i kampens andre game nummer 2. Novak Djokovic ledet 3-0 før den spanske verdenseneren fikk sagt kake.

Det første settet bød på svært underholdene tennis med en oppvisning av en ballveksling i det åttende gamet. Djokovic trakk det lengste strået etter en like lang som fantastisk konfrontasjon ved nettet.

Djokovic brøt med det Nadals serve for andre gang i settet og åpnet veien til 6-3 med en helt fantastisk ballfølelse.

- Et tennissett som ikke manglet noe. Noe av det beste vi har sett i år, jublet C More-ekspert Björkmann.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder