SISTE TRENING: Serena Williams brukte søndagen til å gjøre sine siste forberedelser til US Open-starten. Natt til tirsdag, norsk tid, spiller hun første runde i turneringen.

SISTE TRENING: Serena Williams brukte søndagen til å gjøre sine siste forberedelser til US Open-starten. Natt til tirsdag, norsk tid, spiller hun første runde i turneringen. Foto:Chris Trotman,Getty Images

Forventer ny Williams-seier: – Vil være ekstremt stort

Kan tangere Steffi Grafs 22 Grand Slam-seirer

Serena Williams om presset: – Synes det er greit

Serena Williams (33) spiller for å bli tidenes kvinnelige tennisspiller, men i US Open må hun takle et formidabelt hjemmepress.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For første gang i historien har nemlig billettene til kvinnenes US Open-finale blitt revet bort før billettene til herrenes. Årsaken er Serena Williams, som med seier i US Open, vil ha vunnet alle de fire Grand Slam-turneringene i 2015. Så langt i år har hun allerede vunnet Australian Open, French Open og Wimbledon.

Å vinne alle fire er det kun tre kvinner før henne som har gjort: Amerikanske Maureen Connolly (1953), australske Margaret Court (1970) og tyske Steffi Graf (1988).

Bakgrunn: Slik kan Serena skrive historie

Det amerikanske publikummet forventer at Serena Williams tar seg til US Open-finalen for femte gang på like mange år – og vinner sin fjerde tittel på rad.

– Det vil være ekstremt stort og historisk, sier Ulrikke Eikeri til VG.

– Bedre enn alle andre

22-åringen, som er Norges beste kvinnelige tennisspiller, spilte selv kvalifisering til storturneringen i New York, men røk ut i den første kvalifiseringsrunden.
Serena Williams spiller sin første kamp mot russiske Vitalja Djatjenko klokken 01.00 natt til tirsdag.

– Serena er favoritt. Hun vant forrige turnering hun spilte (i Cincinnati, journ. anm.), og viser gang på gang at når hun er på sitt beste, er hun bedre enn alle andre, sier Eikeri, før hun legger til:

– Det blir spennende å se om hun takler presset. Tidligere har hun klart det fint, men det er mange gode spillere og hun må være på topp.

Les også: Tennisstjerne tapte – ødela stol i sinne

Artikkelen fortsetter under bildet.

TROR PÅ SERENA: Ulrikke Eikeri, her fra en turnering i Texas tidligere i august, tror mye ligger til rette for en Serena Williams-seier i US Open. Foto:Privat,

Liker presset

Serena Williams har vunnet kvinnenes US Open i 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 og 2014. I 2001 tapte hun finalen mot søster Venus Williams og i 2010 ble australske Samantha Stosur for sterk.

Williams innrømmer at hun kjenner presset, men sier ifølge AAP at hun foretrekker at publikum forventer at hun vinner.

– Det er ikke alle som klarer å takle et slikt press, men jeg synes det er greit. Jeg vil heller ha det slik enn på noen annen måte, sier Serena Williams.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FIRE PÅ RAD: Serena Williams i samtale med trener Patrick Mouratoglou. Vinner amerikaneren US Open, har hun vunnet de fire store Grand Slam-turneringene i 2015. Foto:Chris Trotman,Getty Images

7000 for finalebillett

I fjorårets finale slo hun danske Caroline Wozniacki i to strake sett. Likevel har interessen rundt finalene til hjemmeyndling Williams vært mindre enn interessen for oppgjøret til herrene.

Gode venner: Williams og Wozniacki

Men i år selges de allerede solgte finalebillettene videre for tre ganger mer enn de pleier, rundt 7000 kroner, melder Det amerikanske tennisforbundet (USTA).

Det er 27 år siden tyske Steffi Graf vant Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open. Skulle Serena Williams vinne turneringen, som begynner i Queens mandag, tar hun sin 22. Grand Slam-tittel. Det er like mange som Graf tok i løpet av sin karriere.

– Jeg regner med hun har lyst å bli den beste kvinnen gjennom tidene. Det kan hun nå bli, for det er ingen andre som har spilt tennis slik Serena spiller, sier Eikeri.

PS: Serbiske Ana Ivanovic forsvant ut av US Open i tennis nærmest før turneringen hadde startet mandag. 27-åringen, som var seedet som nummer sju i sesongens siste Grand Slam-turnering, tapte 6-3, 3-6, 6-3 i sin førsterundekamp mot slovakiske Dominika Cibulkova.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder