Skiforbundet krever landslags-ja fra Northug etter sesongen

Helt åpent hva Northug velger som karrierevei etter VM

Falun VM 2015. Stafett herrer gull til Norge. Petter Northug på ankeretappen. Blomstersermonie. Foto: HELGE MIKALSEN, VG Foto:Helge Mikalsen,VG

Garanterer at Northug ikke legger opp etter VM

FALUN (VG) Det er helt åpent hva Petter Northug gjør med Skiforbundets landslagskrav etter sesongen. Men han har garantert overfor manageren at han ikke legger opp nå.

  • Nils Mangelrød
  • Helge Mikalsen

Artikkelen er over fem år gammel

Northug var igjen i sentrum av begivenhetene da han avgjorde stafetten i spurtduellen mot svenske Calle Halfvarsson. Northug tok sitt 12. VM-gull fredag og dette var femte gang på rad at Northug avgjorde VM-stafetten i sin favør.

Åpen fremtid

«KÆM E KONGEN» Petter Northug ble hyllet på torget i Falun da han og resten av stafettgutta mottok sitt gull. Foto:Helge Mikalsen,VG

Men etter sesongen møter han en større utfordring. Da må han bestemme hva han gjør med kravene til Skiforbundet som krever at Northug tilbake til landslaget.

Hva han gjør med kravet er helt åpent, men det er nå klart at Northug har sagt til sine støttespillere at han ikke legger opp etter denne sesongen.

- Vi har veldig lite dialog utover denne sesongen her og det er denne sesongen som er det viktigste. Det jeg vet at er han ikke legger opp, sier Northugs manager Are Sørum Langås til VG etter Northugs stafett-triumf.

- Det garanterer du?

- Det er garantert, sier Langås.

Skiforbundets krav er at han må bryte sponsorkontrakten med Coop og takke ja til landslagsplassen etter sesongen. Hvis han nekter å følge Skiforbundets krav får han ikke konkurrere for Norge i verdenscup og fremtidige mesterskap.

Northug skal være helt klar på at det er uaktuelt å bryte 30 millionersavtalen med Coop ett år før den løper ut. Northug har bestemt seg for å fortsette karrieren uten at det er noen plan for den videre karriereveien.

Trodde på karrierestopp

Andre personer som pappa John Northug og hans tidligere trener Eirik Myhr Nossum har tidligere år trodd at Northug kom til å legge opp etter Falun-VM. Men nå har alle vært usikre på Northugs fremtidsplan.

- Han har flere valgmuligheter etter sesongen. Ligger det langt inne for Petter ikke å gå mesterskap i fremtiden.?

- Nå er det en femmil allerede søndag, så er det Lahti, Drammen og Kollen. Og før det er ferdig spekulerer vi verken i neste sesong eller kommende mesterskap, sier Langås.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GULLJUBEL: Flankert av det franske og det svenske laget kunne de norske gutta juble etter å ha fått medaljen for sitt stafettgull. Foto:Helge Mikalsen,VG

Selv sier Northug dette kort om suksessen hans i dette mesterskapet øker motivasjonen for å ta nye sesonger i verdenscupen og mesterskap i fremtiden

- Suksess er motiverende og det er på en måte følelsen av seier som gjør at du legger ned den jobben man må gjøre for å være med i toppen, sier Northug.

Rettslige skritt ikke vurdert

Langås sier Northug er fullt klar over kravene fra Skiforbundet som kan være et hinder for fremtiden. Kilder opplyser til VG at det ennå ikke har vært nevnt som en seriøs mulighet å prøve kravene til Skiforbundet rettslig.

Men samtidig kommer Skiforbundet kommer til å stå knallhardt på kravet om at Northug må følge deres krav for å fortsette sin karriere i verdenscup og mesterskap.

- Hvordan har Petter snakket med dere om dette?

- Vi har kommet så langt at vi vet at han ikke legger opp i alle fall. Jeg har ikke noe svar utover det. Vi har brukt veldig lite tid på neste sesong og det har vært veldig bevisst, sier Langås.

Mer om

  1. Ski-VM
  2. Langrenn

Flere artikler

  1. Tror ikke Skiforbundet kan nekte Northug å gå verdenscuprenn neste sesong: Anders Aukland: - Petter er i posisjon til å gjøre hva han vil

  2. Norsk skitopp: Har fått signaler om at Northug velger langløp

  3. Setter ikke frist for Northug-avklaring

  4. Skitopp: Northug får trolig landslagsultimatum

  5. Bare Petter Northug har tatt distansegull i mesterskap siden 2007

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder