HYLLES: Mange mener kanskje at Roger Federer med sine 7 Wimbledon-titler er kongen av gress, men med sine to strake triumfer på gresset i Wimbledon, mener Pat Cash at det er Djokovic som kan utrope seg til det. Foto:Alastair Grant,Ap

Djokovic hylles som «kongen av gress» etter drømmefinalen

Spøkte om gresspising: - Det er glutenfritt og ikke prossesert

Novak Djokovic vant drømmefinalen mot Roger Federer. Så hyllet han sin motstander, før han selv mottok fortjent hyllest.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er alltid et privilegium å spille mot Roger. En av mine største utfordringer er å spille mot ham her på Wimbledon-gresset. Han får meg til å flytte grenser, for han gir ingenting gratis, og vi vet alle hvor god han er: Han er den beste noensinne.

Det sa den serbiske verdenseneren om sin finalemotstander Roger Federer (33) etter at han nektet sveitseren sin åttende Wimbledon-triumf - akkurat som i fjor. Istedenfor tok Novak Djokovic (28) sin andre strake trium på det grønne, slitte gresset i London - sin tredje totalt.

Stor bildespesial: Stjernespekket på tribunen under finalen

Hyllet

– Fullt fortjent, sa finalemotstander og publikumsyndling Roger Federer, og etter det rant lovordene om serberen inn.

– Djokovic er kongen av gress! En fenomenal innsats, og med utrolig tennis tvinger han Federer ut av komfortsonen, skriver den australske Wimbledon-vinneren fra 1988, Pat Cash, på Twitter.

– Hvilken mester, min venn Novak Djokovic, skriver den svenske fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic i sin app.

Fikk du med deg?Så mye bruker Federer på å sikre nattesøvnen

– Gratulerer til Djokovic. Rett og slett bravo! Og massevis av respekt til Federer også, skriver Grand Slam-vinner Viktoryja Azarenka på sin Twitter-profil.

For Djokovic fortjener hyllest. Dagens Wimbledon-triumf var hans niende Grand Slam-tittel - og hans tredje i Wimbledon.

Gresspiser

TRADISJON: Novak Djokovic har gjort det til tradisjon å ta en liten håndfull av Wimbledon-gresset når han vinner turneringen. Foto:Pavel Golovkin,Ap

I 2011 vant han sin første på gresset i London, og i fjor slo han Federer over fem sett samme sted. I går brukte han fire, der mye ble avgjort da han breaket Federer på 2-2 i det fjerde settet. Etter at seieren var et faktum, feiret han på sedvanlig vis: Ved å spise litt av Wimbledon-gresset.

– Banemannskapet har gjort en usedvanlig god jobb. Det smakte utrolig godt, sa Djokovic om den noe uvanlige tradisjonen som han har gjort hver gang han har vunnet i London, før han forklarte:

– Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å vinne her på Wimbledon-gresset. Og da jeg var liten og hadde disse drømmene, tenkte jeg at hvis jeg en gang klarer det, så må jeg gjøre noe utenom det vanlige.

Han fortsatte å være i sitt spøkefulle humør på pressekonferansen etterpå.

– Jeg spiste gresset fordi det er glutenfritt og ikke prossesert, sa han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder