Spøkte om gresspising: - Det er glutenfritt og ikke prossesert

HYLLES: Mange mener kanskje at Roger Federer med sine 7 Wimbledon-titler er kongen av gress, men med sine to strake triumfer på gresset i Wimbledon, mener Pat Cash at det er Djokovic som kan utrope seg til det. Foto:Alastair Grant,Ap

Djokovic hylles som «kongen av gress» etter drømmefinalen

Novak Djokovic vant drømmefinalen mot Roger Federer. Så hyllet han sin motstander, før han selv mottok fortjent hyllest.

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er alltid et privilegium å spille mot Roger. En av mine største utfordringer er å spille mot ham her på Wimbledon-gresset. Han får meg til å flytte grenser, for han gir ingenting gratis, og vi vet alle hvor god han er: Han er den beste noensinne.

Det sa den serbiske verdenseneren om sin finalemotstander Roger Federer (33) etter at han nektet sveitseren sin åttende Wimbledon-triumf - akkurat som i fjor. Istedenfor tok Novak Djokovic (28) sin andre strake trium på det grønne, slitte gresset i London - sin tredje totalt.

Stor bildespesial: Stjernespekket på tribunen under finalen

Hyllet

– Fullt fortjent, sa finalemotstander og publikumsyndling Roger Federer, og etter det rant lovordene om serberen inn.

– Djokovic er kongen av gress! En fenomenal innsats, og med utrolig tennis tvinger han Federer ut av komfortsonen, skriver den australske Wimbledon-vinneren fra 1988, Pat Cash, på Twitter.

– Hvilken mester, min venn Novak Djokovic, skriver den svenske fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic i sin app.

Fikk du med deg?Så mye bruker Federer på å sikre nattesøvnen

– Gratulerer til Djokovic. Rett og slett bravo! Og massevis av respekt til Federer også, skriver Grand Slam-vinner Viktoryja Azarenka på sin Twitter-profil.

For Djokovic fortjener hyllest. Dagens Wimbledon-triumf var hans niende Grand Slam-tittel - og hans tredje i Wimbledon.

Gresspiser

TRADISJON: Novak Djokovic har gjort det til tradisjon å ta en liten håndfull av Wimbledon-gresset når han vinner turneringen. Foto:Pavel Golovkin,Ap

I 2011 vant han sin første på gresset i London, og i fjor slo han Federer over fem sett samme sted. I går brukte han fire, der mye ble avgjort da han breaket Federer på 2-2 i det fjerde settet. Etter at seieren var et faktum, feiret han på sedvanlig vis: Ved å spise litt av Wimbledon-gresset.

– Banemannskapet har gjort en usedvanlig god jobb. Det smakte utrolig godt, sa Djokovic om den noe uvanlige tradisjonen som han har gjort hver gang han har vunnet i London, før han forklarte:

– Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å vinne her på Wimbledon-gresset. Og da jeg var liten og hadde disse drømmene, tenkte jeg at hvis jeg en gang klarer det, så må jeg gjøre noe utenom det vanlige.

Han fortsatte å være i sitt spøkefulle humør på pressekonferansen etterpå.

– Jeg spiste gresset fordi det er glutenfritt og ikke prossesert, sa han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder