TOUR DE FRANCE-HELT: Alexander Kristoff er her fotografert etter årets sjette etappe i Tour de France. Han vant to etapper i verdens tøffeste etapperitt. Han seiret også i Milano-Sanremo. Foto:Daniel Sannum Lauten,VG

Kristoff om vrakingen: - Virker som du må ha vært med i vinter-OL for å bli nominert

Vurderer å droppe Idrettsgallaen på Hamar

Alexander Kristoff sier at det ikke er sikkert at han
kommer til årets Idrettsgalla på Hamar.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Sykkelstjernen innrømmer overfor VG at han synes det er «litt overraskende» at han ikke ble nominert til den gjeve «beste mannlige idrettsutøver»-prisen på Idrettsgallaen.

- Det virker for meg som du måtte ha vært med i vinter-OL for å bli nominert, sier Kristoff til VG.

Det er fem utøvere fra Sotsji-lekene som er nominert: Ole Einar Bjørndalen, Jørgen Graabak, Kjetil Jansrud, Ståle Sandbech og Emil Hegle Svendsen.

- Jeg er litt overrasket over at jeg ikke ble nominert. Det er litt rart. Men det er ikke noe å få gjort med det. Og jeg er ikke så veldig opptatt av det. Jeg har trent syv timer i dag, uvitende om debatten, sier Kristoff på telefonen fra Gran Canaria.

- Kommer du til Hamar?

- Jeg vet ikke. Det kommer litt an på… Sannsynligheten hadde nok vært større om jeg hadde blitt nominert til årets mannlige idrettsutøver.

Kristoff mener at både han selv og Mats Zuccarello burde ha vært nominert.

- Jeg synes også det er overraskende at min trener Stein Ørn ikke er nominert. Han trener jo også Sven Erik Bystrøm, som vant U-23-VM.

- Blir vinteridrettene favorisert?

- Ja, kanskje litt.

- Føler du at sykling, som er en internasjonalt stor sport, får nok anerkjennelse i det norske folk?

- Ja, jeg føler at vi har en bra standing.

Juryleder - og toppidrettssjef - Tore Øvrebø kommenterte i ettermiddag kritikken slik overfor VG.

Kristoff har altså trent i dag og tar ikke vrakingen så tungt:

- Det er ikke noe jeg dveler ved. Når jeg trener, så er jeg fokusert på det. Da trener jeg og gir faen.

Nominasjonene til årets idrettsgalla kom klokken 13 i dag. En rekke personer har reagert sterkt på at Kristoff - og også Zuccarello - ikke er nominert i kategorien beste mannlige idrettsutøver. Begge er nominerte i kategorien Årets navn, der folk flest kan stemme frem sin vinner.

- Det er en skandale! Det er veldig, veldig rart. Fem vintersportsutøvere er nominert på herresiden - samtidig som en norsk utøver har vunnet de gjeveste sykkelrittene i verden. Milan-Sanremo er 300 kilometer langt, og har en arbeidstid på syv timer. Det har aldri en person fra Skandinavia klart før. Det alene er nok til kjempe om å bli årets mannlige utøver, sier Dag Erik Pedersen til VG om Kristoff.

Atle Kvålsvoll var særlig opptatt av at trener Stein Ørn ikke var nominert:

- Dette må være en klar forbigåelse. Det må være noen som ikke har fulgt med i timen. Med den sesongen Alexander Kristoff har hatt, er det en selvfølge at Ørn burde ha vært nominert, sa Kvålsvoll.

Her kan du lese listen over de nominerte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder