Mister verdenscuprennene i Lillehammer

HODEPINE: Skihopper Phillip Sjøen sliter med smerter i hodet etter at han falt under trening 21. november. Han hopper derfor ikke verdenscuprennene i Lillehammer til helgen. Foto:Frode Hansen,VG

Skihopper Sjøen (18) sliter med hodepine etter falletHoppkometen Phillip Sjøen er fortsatt ikke friskmeldt etter fallet for snart to uker siden. Han står over verdenscuprennene i Lillehammer kommende helg.

  • Camilla Vesteng

Artikkelen er over fem år gammel

Ifølge en pressemelding fra Norges Skiforbund har det medisinske støtteapparatet i samråd med trenerteamet kommet fram til at 18-åringen ikke skal stille i rennene på hjemmebane kommende helg.

Sjøen falt stygt under trening i tyske Klingenthal for snaut to uker siden. Han ble fraktet til sykehus etter fallet. Der ble det ikke påvist alvorlige skader, men han har slitt med hodepine etter fallet.

- Det så veldig dramatisk ut

- Det var en tøff start for Phillip Sjøen her i Klingenthal. Han hoppet fryktelig langt, 148 meter, helt ned på sletta, datt fremover og det så veldig dramatisk ut. Undersøkelser viser imidlertid at det ikke er alvorlige skader, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til VG etter fallet 21. november.

- Jeg er forslått, men ved godt mot, og jeg er glad for at jeg ikke har pådratt meg noen alvorlige skader, sa Sjøen etter hendelsen.

De norske hopperne slet i verdenscuprennene i Kuusamo forrige helg. Anders Fannemel ble beste norske hopper på delt 6. plass. Super-veteranen Noriaki Kasai (42) og Simon Amman delte seieren i hopprennet.

Til sammen 22 norske hoppere, tolv menn og ti kvinner, deltar i Lillehammer. (©NTB)

Les også

Mer om

  1. Hopp

Flere artikler

  1. Hoppkomet fraktet til sykehus etter fall: Forslått Sjøen: - Jeg kommer tilbake

  2. Forslått Sjøen må stå over verdenscup

  3. Slik ser Sjøen ut etter å ha falt under rekordhoppet

  4. Her hopper Sjøen igjen etter skrekkfallet

  5. Phillip Sjøen etter monsterhoppet: - Jeg skulle gått ned på farten

  6. Iskaldt mellom Sjøen og Stöckl: Mener talentet mangler ydmykhet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder