SYKDOMSTRØBBEL: Ole Einar Bjørndalen har vært Norges beste skiskytter denne sesongen. Nå er han satt tilbake av et virus. Foto: Jostein Magnussen , VG

Syk Bjørndalen står over verdenscup

...også Tarjei Bø har slitt med sykdom

Sykdom tvinger Ole Einar Bjørndalen (41) til å stå over helgens verdenscup i tyske Ruhpolding.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Da de norske skiskytterne satte seg på flyet til Tyskland i dag, var ikke Bjørndalen med. Dermed får Alexander Os en sjanse til å vise seg frem i verdenscupen igjen.

– Jeg har slitt med et virus, men nå er jeg i gang med treningen igjen, sier Bjørndalen til VG. Han har vært syk i fire dager men «trener lett nå», som han sier det.

Var syk også i sommer

41-åringen hadde et seks uker langt avbrekk i sommer på grunn av en bakteriell infeksjon. Da ga han uttrykk for at alt heretter måtte klaffe hvis han skal ha noen mulighet til å hevde seg i toppen under VM på hjemmebane.

Veteranen har vært Norges beste skiskytter denne sesongen og ligger på en 2. plass i verdenscupen sammenlagt, 47 poeng bak Martin Fourcade. Emil Hegle Svendsen er nummer 4 og Tarjei Bø nummer 7.

Ole Einar Bjørndalen er ikke den eneste som har slitt med sykdom etter at skiskytterne tok juleferie etter det siste rennet i Pokljuka 20. desember.

Bø frisk igjen

Tarjei Bø fikk trøbbel i romjula og gikk glipp av en ukes trening. Men Bø velger å delta i Ruhpolding hvor det skal gås sprint fredag.

– Det hadde vært verre om det skjedde i oktober eller november. Jeg tror dette skal gå fint, og det føles bra nå. Jeg er ikke urolig. Dette er første gangen jeg er syk siden april, så det er ny rekord. Sju, åtte måneder hvor jeg har vært frisk. Det fortjener jeg nesten en premie for, sier Bø til TV 2.

På grunn av mangel på snø i Oberstdorf går både den fjerde og den femte verdenscuprunden i Ruhpolding. Programmet ser slik ut:

Fredag kl. 11.45: sprint herrerkl. 14.30: sprint kvinnerLørdag 12.45: jaktstart menn15.15: jaktstart kvinnerSøndag kl. 12.15: fellesstart mennKl. 14.45: fellesstart kvinner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder