OL-RUTINE: Magnus Carlsen og Jon Ludvig Hammer forberedte seg her til OL på hjemmebane i 2014. Nå representerer de Norge nok en gang, denne gang i Baku. Foto: Geir Olsen VG

Norsk nedtur i sjakk-OL: - Gjennomført dårlig

(Romania - Norge 2,5 - 1,5) På den tredje dagen av sjakk-OL i Baku, gikk Norge på sitt første tap. Det mot svakere rangerte Romania.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

På forhånd var Romania rangert tre plasser svakere enn Norge, men det hindret ikke de rumenske sjakkspillerne å gå nådeløst til verks og ta initiativet mot Magnus Carlsen & Co.

Til slutt endte det med at Carlsen måtte ta til takke med remis, og det samme resultatet klarte Jon Ludvig Hammer og Frode Urkedal også å karre til seg, det etter å ha vært under press lenge, ifølge sjakkbloggen Matt og Patt.

Les også: Derfor var Carlsen sur da han vant VM

Aryan Tari klarte på sin side ikke å unngå tap for Daniel-Bogdan Daec. Han bukket stygt i en vanskelig stilling og ga opp etter 39 trekk. Dermed gikk Norge på sitt første tap i turneringen, det etter å ha slått både Wales og Bangladesh tidligere.

– Det var gjennomført dårlig, sier Norges nest beste sjakkspiller, Jon Ludvig Hammer, til VG.

– Magnus er den eneste som får ok i dag, og den eneste trøsten er at det kommer en ny dag i morgen, fortsetter han.

VM-forslag vekker reaksjoner: Kan bli Carlsen mot Trump eller Gates

Det er forstatt usikkert hvem Norge møter, men trener Simen Agdestein ser uansett fremover.

– Det viktigste sånn i begynnelsen er gjerne å komme i gang. Det er ikke så farlig med selv matchene da det jevner seg ut etter hvert med monradsystemet, men spillerne må kjenne at de har godfølelsen, og det merker man gjerne tidlig, sier Agdestein til Matt og Patt.

Norge står med to seirer og ett tap etter at tre av totalt 11 runder er gjennomført i sjakk-OL i Baku. Det gir de norske OL-gutta fire lagpoeng så langt i turneringen.

Se video! Traileren til «Magnus»-filmen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder